Peter Simon Správy

V GOS-ke pripravujú výstavu najlepších výtvarných prác z celoslovenského kola súťaže Výtvarné spektrum

Koncom júla 2017 sa uskutočnilo v Trenčíne vyhodnotenie 54. ročníka celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum, ktorého regionálne kolo organizovalo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave v apríli.

Ilustračný obrázok k článku V GOS-ke pripravujú výstavu najlepších výtvarných prác z celoslovenského kola súťaže Výtvarné spektrum
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

V septembri sa skončila výstava ocenených prác na Trenčianskom hrade, výber z toho najlepšieho môžete vidieť aj v Rožňave. „Je pre nás cťou, že môžeme hostiť to najlepšie čo v rámci Slovenska v neprofesionálnej výtvarníckej oblasti vzniklo,“ pozýva na výstavu riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.

Slávnostná vernisáž výstavy sa uskutoční 24. októbra 2017 o 16:30 hod. v Dome tradičnej kultúry Gemera.

„Teší nás, že sa v konkurencii výtvarníkov z celého slovenska podarilo presadiť aj „našim“. Maľba Milana Kostura z Betliara s názvom Zelený štvrtok bola vystavená, čo považujeme za úspech vzhľadom k tomu, že odborná porota vyberala spomedzi 342 diel od 183 autorov,„ informuje Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska a pokračuje. "O to viac treba vyzdvihnúť ocenenie pre Mariána Chochola z Gemerskej Polomy. Spomedzi tohto veľkého množstva diel a autorov z celého Slovenska sa porota rozhodla udeliť len 13 cien a 18 čestných uznaní. Marián Chochol získal Čestné uznanie za svoje maľby Samota a V dyme.“

Odborným garantom súťaže a výstavy je z poverenia Ministerstva kultúry SR Národné osvetové centrum a hlavným organizátorom Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne.

Hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia. Podrobné vyhodnotenie súťaže nájdete TU.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 16. 11. 2017 v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00, alebo po dohode na čísle: 0915 884 135, vstup je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM