Peter Simon Správy

V betliarskom parku sa chystá brigáda: Pomôcť môže každý

Už onedlho sa v historickom parku pri kaštieli v Betliari uskutoční pracovná brigáda. Na pláne je aj čistenie chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku V betliarskom parku sa chystá brigáda: Pomôcť môže každý
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

OZ Andoras v spolupráci so SNM – Múzeom Betliar usporiadajú v stredu, 28. augusta 2019 po prvýkrát brigádu v parku kaštieľa Betliar.

Ako pre náš web uviedla Veronika Straková z múzea, každoročne, počas jarných mesiacov, sa v múzeu venujú upratovaniu a príprave expozície kaštieľa na blížiacu sa letnú sezónu.

Pozrite si v našej galérii krásne zábery z parku v Betliari :)

„Tento rok sme sa preto rozhodli urobiť niečo užitočné aj pre druhú, nemenej dôležitú časť nášho areálu, a tou je prírodný park za kaštieľom. Vďaka svojej rozlohe 57 ha ponúka všetkým návštevníkom dostatok priestoru na relax či nerušenú prechádzku, jeho údržba je však časovo veľmi náročná. Napriek nepretržitej snahe zamestnancov technického oddelenia nie je možné pokryť všetky práce, ktoré by si park vyžadoval,“ hovorí Straková.

V zápätí doplnila, že ako občianske združenie sa preto rozhodli priložiť ruku k dielu a spolu so zamestnancami múzea organizujú jednodňovú brigádu v parku kaštieľa.

„Hlavnou úlohou nášho združenia je totiž podpora všetkých činností, ktoré napomáhajú k ochrane a obnove kaštieľa v Betliari, hradu Krásna Hôrka aj mauzólea v Krásnohorskom Podhradí,“ spresnila.

V stredu, 28. augusta sa budú od 8:00 vykonávať rôzne práce. „Pred dvoma týždňami sa našim územím prehnala silná búrka, ktorá zmietla veľkú časť štrku z pagaštanovej aleje, budeme taktiež robiť čistenie chodníkov, zber lístia, konárov, či orezávanie konárov stromov, všetko pod odborným dohľadom našej špecialistky na park, Ing. Brigity Nagyovej. Na brigádu pozývame nielen členov a sympatizantov občianskeho združenia Andoras, ale aj každého kto má chuť pridať pomocnú ruku a urobiť z parku o trošku krajšie miesto. Nezabudnite na vhodné pracovné oblečenie, prípadne si môžete priniesť vlastný pracovný nástroj,“ povedala pre náš web na záver Veronika Straková z múzea.

V prípade záujmu sa prihláste na oz.andoras@gmail.com alebo na čísle 0918 723 500.

Foto: ilustračné

Obrazom: Pozrite si fotky krásneho parku v Betliari v jesennom šate
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM