Peter Simon Správy

V Andrássyho obrazárni si pripomenú obete holokaustu: Prednáška na tému o podmienkach v koncentráku

V známej obrazárni pod hradom Krásna Hôrka sa uskutoční nezvyčajná prednáška. Reč bude o životných podmienkach väzňov v koncentračnom tábore (KT) Auschwitz – Birkenau.

Ilustračný obrázok k článku V Andrássyho obrazárni si pripomenú obete holokaustu: Prednáška na tému o podmienkach v koncentráku
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Banícke múzeum v Rožňave a kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravili pri príležitosti výstavy Ľudovíta Felda ďalšiu zaujímavú prednášku s názvom Životné podmienky väzňov v koncentračnom tábore (KT) Auschwitz – Birkenau.

„Prednášku s touto tematikou sme zvolili aj z dôvodu, že Ľudovít Feld, ktorého obrazy sú momentálne vystavené v Andrássyho obrazárni, bol väznený v koncentračnom tábore Auschwitz – Birkenau, kde strávil krátke, ale o to náročnejšie obdobie svojho života,“ vysvetlil riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave Pavol Lackanič.

Ako doplnil Róbert Šimko z Baníckeho múzea v Rožňave, prednášajúcou bude Andrea Ševčovičová, ktorá sa dlhodobo odborne venuje témam životných podmienok a zdravotnej starostlivosti v koncentračných táboroch nacistického Nemecka v období 2. svetovej vojny.

Prednáška sa uskutoční dňa 31. mája 2019 od 16:00 hod. v Andrássyho obrazárni v Krásnohorskom Podhradí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM