Peter Simon Správy

Uviaznuté kamióny na Soroške aj Dobšinskom kopci: FOTO z miesta!

Sneženie poriadne potrápilo vodičov aj v našom okrese. Najhoršie to bolo na Dobšinskom kopci a Soroške, kde ostali uviaznuté aj kamióny.

Ilustračný obrázok k článku Uviaznuté kamióny na Soroške aj Dobšinskom kopci: FOTO z miesta!
7
Galéria

Husté sneženie a klzká cesta potrápila vo štvrtok, 18. januára 2018 v nočných hodinách viacerých vodičov nákladných áut.

Zlá situácia na cestách

Na Dobšinskom kopci ostali uviaznuté dva kamióny a na Soroške vo zvodidlách skončil jeden. Na istý čas sa tieto úseky ciest museli aj uzavrieť, kým sa cesta posypala a kamióny vyprostili.

„Vo večerných hodinách sme zasahovali na Soroške, kde bolo nákladné motorové vozidlo opreté o zvodidlá. V spolupráci s posypovým nákladným vozidlom sa nákladné vozidlo podarilo vyslobodiť. Na výjazde sme boli s vozidlom MB Atego v počte dvaja príslušníci,“ uviedol pre náš web Martin Kaprál z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

Šesť zranených pri Vyšnej Slanej!

Ako doplnil, v podvečerných hodinách hasiči ešte zasahovali aj pri obci Vyšná Slaná, kde došlo k nehode troch osobných vozidiel. „Nachádzalo sa tam šesť zranených osôb. V spolupráci s RZP sme zranené osoby ošetrili a naložili do sanitného vozidla. Na zásahu boli traja hasiči s vozidlom MB Vario,“ dodáva Kaprál s tým, že na Dobšinskom kopci hasiči nezasahovali.

Počas vyprosťovania nákladného auta na Soroške, polícia dopravu na krátku chvíľu uzavrela.

Pozrite si v našej galérii fotky priamo z Dobšinského kopca, kde bola situácia v noci asi najhoršia.

Vernár bol dokonca podľa cestárov uzavretý. Kamionisti sa trápili niekoľko hodín, lahoda to nebola ani pre osobné autá. Odstavené kamióny lemovali cestu aj pod Dobšinským kopcom.

Cestári hlásia, že vozovky v okrese sú už prejazdné, avšak treba zvýšiť opatrnosť.

Obrazom: Sneženie na cestách v okrese Rožňava
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM