Peter Simon Správy

Úspešný november pre žiakov a učiteľov: Na Obchodnej nie je núdza o úspechy

Mesiac november bol pre žiakov a učiteľov Obchodnej akadémie v Rožňave veľmi úspešný. Popri imatrikulácii a vydareného Dňa športu sa žiaci Obchodnej akadémie v Rožňave zviditeľnili na rôznych akciách a súťažiach v rámci kraja aj Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný november pre žiakov a učiteľov: Na Obchodnej nie je núdza o úspechy
Zdroj: Dnes24.sk

Žiak Radovan Mike bol ocenený predsedom Košického samosprávneho kraja za úspešnú reprezentáciu Košického kraja v rámci súťaže v Spracovanie informácií na počítačoch. Žiak Radovan Mike je za rok 2014 majstrom Slovenska v úprave textu na PC. Tomáš Hajdúk, žiak 3. C triedy, sa zúčastnil vo Zvolene celoslovenského kola súťaže v písaní na počítači v disciplíne odpise textu na počítači. Hajdúk obsadil v tejto celoslovenskej súťaži 3. miesto.

Na škole fičí aj šport

Družstvo chlapcov OA v Rožňave sa zúčastnilo na dvoch významných turnajoch v stolnom tenise. Na krajskom kole celoslovenskej súťaže v stolnom tenise obsadili 2. miesto, keď vo finále prehrali len so žiakmi Športového gymnázia Košice. Na regionálnom kole dlhodobej súťaže, ktoré organizuje Košický samosprávny kraj získali 1. miesto bez prehry. Najlepším hráčom turnaja bol Ján Letanovský z OA Rožňava, ktorý neprehral ani jeden zápas. Družstvo chlapcov postupuje na Krajskú olympiádu. „Pekný úspech v dlhodobej súťaži dosiahli aj dievčatá, ktoré získali v regionálnom kole v Košiciach 3. miesto a postupujú na Krajskú olympiádu,“ doplnil riaditeľ školy Viktor Baláž. Ako dodal, v novembri sa uskutočnilo v telocvični OA v Rožňave regionálne kolo dlhodobých súťaží KSK vo futsale chlapcov. V konkurencii družstiev z Rožňavy a Spišskej Novej Vsi získalo naše družstvo 1. miesto a postupuje na Krajskú olympiádu.

Cvičné firmy získali dve ocenenia

“Žiaci našej školy sa zúčastnili Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem v Bratislave. Zúčastnili sa dve naše cvičné firmy Ovečka Anička pod vedením Ing. S. Lukáčovej a Penzión Podkova pod vedením Ing. Z. Šivecovej,“ povedal riaditeľ školy Viktor Baláž.

Ďalej uviedol, že na tejto súťaži dosiahli cvičné firmy významné úspechy. Cvičná firma Ovečka Anička získala v hlavnej súťaži zo 71 firiem 3. miesto. Cvičná firma Penzión Podkova vynikla hlavne svojim sloganom, ktorý bol vyhodnotený ako najlepší slogan zo všetkých slovenských cvičných firiem.

Vo videogalérii si môžete pozrieť záznam z odovzdávania ocenení, ktoré získali v Bratislave cvičné firmy.

Foto: OA Rožňava

Úspešný november pre žiakov a učiteľov
2
Galéria
Úspešný november pre žiakov a učiteľov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM