Radka Deckerová Od Vás

Úspech rožňavskej kapely Renaissense

Dňa 25. marca 2012 sa v priestoroch divadelnej sály v Stropkove uskutočnilo finále 4. ročníka súťaže autorskej tvorby hudobných interpretov Stropkovská hudobná liga. Súťaž prebieha od roku 2003 a organizuje sa každé dva roky.

Základnou myšlienkou vzniku tejto súťaže bolo umožniť vystúpenie amatérskym kapelám a predstaviť ich tvorbu širokej verejnosti. Jedným z víťazov minulých ročníkov bola kapela Heľenine oči, ktorá je známa širokej verejnosti. Šancu zviditeľniť sa prostredníctvom súťaže využila aj rožňavská kapela Renaissense, ktorá v januári odohrala základné kolo a na podnet porotcov sa dostala do finálovej 27-ky, z ktorej porota vybrala sedem postupujúcich.

O ôsmom finalistovi sa rozhodovalo pomocou hlasovania, ktoré vyhrali práve rožňavčania. Kapela v tejto zostave pôsobí od septembra 2011 a súťaž bola ich tretím vystúpením. O víťazovi rozhodovala porota zložená zo stálych členov poroty základných kôl a osobností slovenského hudobného priemyslu. Víťaz získal nahrávanie albumu v štúdiu a jeho vydanie a ďalšie vecné hudobné ceny. Na prvých troch miestach sa umiestnili: 1. GAS ( Bratislava ), 2. Ranné Toporenie ( Trnava ), yelllowe ( Bardejov ).

Aj keď Renaissense nevyhrali, získali mnoho cenných rád do budúcnosti a potenciálne vyhliadky na ďalšie koncerty. V kapele pôsobí päť členov: Marko Hundža ( spev, basová gitara, flauta), Petra Bangóová ( klávesy ), Ľubomír Sentpetery ( gitara ), Norbert Bajzat ( gitara ), Ladislav Majernyík ( bicie ).

autor: Andrea Gášpárová

rainessance_rv
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM