Správy

Úsek na okraji okresu už preveril "zdatnosť" mnohých áut: Kraj sa ho rozhodol rekonštruovať

Košický samosprávny kraj (KSK) začína s komplexnou rekonštrukciou cesty v obci Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica.

Ilustračný obrázok k článku Úsek na okraji okresu už preveril "zdatnosť" mnohých áut: Kraj sa ho rozhodol rekonštruovať
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V najbližších týždňoch nový asfaltový koberec v dĺžke 1,3 kilometra nahradí množstvo výtlkov a prasklín, ktoré na tomto úseku po desaťročia komplikovali dopravu.

Informoval o tom v stredu kraj s tým, že práce na úseku cesty, ktorá spája okresy Gelnica a Rožňava, prinesú dočasné dopravné obmedzenia.

Úver z Európskej banky

Okrem vozovky opravia aj štyri cestné priepusty a sedem priepustov pod vjazdmi. „Tento úsek sme z dôvodu jeho zlého stavu zaradili do plánu opráv a na rekonštrukciu v celkovej hodnote 237 000 eur sme si zobrali úver z Európskej investičnej banky,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. V tomto roku majú podľa neho v pláne opraviť najviac ciest v histórii KSK.

Cieľom komplexnej stavebnej úpravy v obci je celkové zosilnenie cesty, v dôsledku ktorej sa zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj komfort cestujúcich. Počas opravy je plánované prečistenie a reprofilizácia zemných priekop, výmena a oprava poškodenej dlažby, zrezanie a spevnenie krajníc, odvodnenie pozdĺž chodníka, realizácia nového cestného žľabu, doplnenie chýbajúcich žľabov, oprava uličných vpustí či výšková oprava poklopov šácht.

Obmedzenia v doprave

Aktuálne prebiehajú práce na oprave uličných vpustí, ktoré výraznejšie neobmedzujú premávku. Samotnú vozovku budú cestári opravovať vždy po poloviciach, premávku bude počas prác regulovať svetelná signalizácia,“ informoval kraj. Zároveň budú prebiehať aj práce na preložke vedenia vysokého napätia, ktoré bude realizovať spoločnosť Východoslovenská distribučná (VSD).

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM