Peter Simon Správy

Úplná uzávierky cesty pri Brzotíne, v obci po rokoch nový asfalt! FOTO

Vodiči zvýšte opatrnosť. Hlavný ťah smerom na Plešivec je pri Brzotíne úplne uzavretý. Obchádzka vedie cez obec Brzotín, tam sa miestni konečne dočkali nového asfaltového koberca pri moste. Vieme, dokedy bude hlavná cesta uzavretá.

Ilustračný obrázok k článku Úplná uzávierky cesty pri Brzotíne, v obci po rokoch nový asfalt! FOTO
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Trpezlivosť vodičov v najbližších týždňoch poriadne preverí rekonštrukcia hlavného ťahu štátnej cesty pri Brzotíne. Šoféri musia rátať s obchádzkou cez neďalekú obec. Zisťovali sme viac!

Ako informuje Správa ciest Košického samosprávneho kraja, cesta I/16 Brzotín je úplne uzavretá.

Už minulý rok na tomto úseku platili tiež obmedzenia, keď sa rekonštruovali mosty. Na predmetných mostoch sa podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti minulý rok realizovala výmena asfaltových mostných záverov. Tá bola realizovaná v spoločnej uzávere na oboch mostoch v dvoch etapách po polovičkách vozovky. V každej etape bol prejazdný len jeden jazdný pruh za použitia svetelnej signalizácie.

Tento rok je to opäť most. „Od 5.6.2017 bude úplne uzavretá cesta R2 – I/16 v km 373,4 – 375,6 Brzotín z dôvodu opravy mosta 50–281. Obchádzková trasa bude vedená po ceste III/3000 – prieťah obce Brzotín a bude riadne vyznačená dočasným dopravným značením,“ informujú cestári na svojom oficiálnom webe.

Termín úplnej uzávierky platí od pondelka, 5.6.2017 do 30.6.2017.

Na moste v Brzotíne nový asfalt

Cesta, ktorá roky pripomínala tankodróm, je už minulosťou. Len niekoľko dní dozadu tu pribudol v najkritickejšom úseku nový asfaltový koberec. Ten je však ešte čerstvý a bez vyznačených jazdných pruhov, zvýšte preto opatrnosť.

Minulý rok na problém dlhej rekonštrukcie cesty v obci poukázal aj Karol z Brzotína, keď do jedného z výtlkov priamo na cestu vysadil strom.

Obrazom: Uzávierka cesty pri Brzotíne a nový asfalt v obci
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM