Peter Simon Rôzne

Ulice obce Rejdová ožijú folklórnym festivalom: GOS-ka zverejnila dátum aj parádne VIDEO

Ulice krásnej obce Rejdová zaplnia folkloristi. Pripravuje sa už 45. ročník podujatia, ktoré je široko ďaleko dobre známe.

Ilustračný obrázok k článku Ulice obce Rejdová ožijú folklórnym festivalom: GOS-ka zverejnila dátum aj parádne VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a obec Rejdová srdečne pozývajú na 45. ročník Gemerského folklórneho festivalu. Ten sa uskutoční koncom augusta. Organizátori nedávno zverejnili video, ktoré zachytáva momentky z Gemerského folklórneho festivalu v Rejdovej počas jeho 44-ročnej histórie. Fotky pochádzajú z archívu Gemerského osvetového strediska.

„24.-26. augusta 2018 Vás srdečne privítame v Rejdovej na Gemerskom folklórnom festivale. Aké to tam bolo kedysi, Vám prinášame v krátkom zostrihu z archívnych záberov,“ uviedla GOS-ka na svojom facebooku.

Video GFF 1974 – 2017 určite poteší aj pamätníkov, ktorí sa možno na ňom nájdu a oživia sa im tak spomienky. Nájdete ho pod článkom.

Pre návštevníkov najväčšieho folklórneho podujatia v okrese si organizátori aj tento rok pripravili bohatý a pestrý program, scénických i nescénických foriem v obci i amfiteátri. Gemerské a hosťujúce súbory a skupiny ponúknu to najlepšie zo svojich repertoárov a v rejdovských dvoroch si tiež každý príde na svoje.

V Rejdovej sa bude teda dať na čo pozerať aj tento rok. O kompletnom programe Vás budeme včas informovať na našom webe.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM