Rôzne

Učiteľka dostala skvelý nápad, deti neváhali: Paráda, čo dokázali v hladovej doline!

Na jednej zo základných škôl bolo poriadne rušno. Hemžilo sa to tam plyšákmi, spoločenskými hrami i knihami. A to všetko, pre dobrú vec. Na začiatku stál krásny nápad jednej z učiteliek.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľka dostala skvelý nápad, deti neváhali: Paráda, čo dokázali v hladovej doline!
Zdroj: TASR

Základná škola s materskou školou v Jelšave (ZŠ s MŠ) zorganizovala charitatívnu zbierku. Počas nej sa podarilo zhromaždiť štyri vrecia hračiek, kníh a spoločenských hier. Iniciátorkou a hlavnou organizátorkou zbierky bola učiteľka Petra Semanová.

„Žiaci mohli podarovať čisté a nepoškodené hračky, ktoré by iným deťom vyčarili úsmev. Podarilo sa nám vyzbierať celkovo štyri vrecia hračiek, ktoré sme 30. januára slávnostne odovzdali deťom z Detského domova Dobšiná, vysunutého satelitu v Rožňave na Kasárenskej ulici,“ uviedla Semanová. Ako dodala, vďaka patrí aj žiakom VII. A triedy, ktorí pomohli s organizáciou a tiež všetkým deťom a rodičom, ktorí hračky darovali.

Riaditeľka ZŠ s MŠ Viera Bardoňová poukázala na úspech zbierky hlavne vzhľadom na ekonomickú situáciu v regióne, ktorá je skutočne zlá. „Je tu hladová dolina, a preto si vyzbieranie takéhoto veľkého množstva hračiek vážim o to viac. Teší ma, že deti súcitia s inými a dokážu sa o svoje hračky podeliť,“ povedala riaditeľka.

Podľa prieskumu vykonaného na začiatku školského roka vyše 80 percent žiakov školy pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia. V škole je tiež vysoký podiel rómskych žiakov, aj tí sa však intenzívne zapojili do zbierky. „Rómske deti nám doniesli veľa hračiek a boli skutočne krásne a zachované,“ vyzdvihla ich prínos Bardoňová. Táto charitatívna akcia zrejme nebude v ZŠ s MŠ poslednou, obe pedagogičky totiž potvrdili, že by s podobnými zbierkami chceli pokračovať aj v budúcnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM