Peter Simon Rôzne

Učebnice vymenili za šach: V Gemerskej Polome sa uskutočnil turnaj základných škôl

V Gemerskej Polome proti sebe bojovali žiaci základných škôl. Učebnice vymenili za šach.

Ilustračný obrázok k článku Učebnice vymenili za šach: V Gemerskej Polome sa uskutočnil turnaj základných škôl
Foto: Ondrej Bašták Ďurán / Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 27. apríla 2016 sa v Sále Obecného úradu Gemerská Poloma uskutočnil Šachový turnaj základných škôl rožňavského okresu. Turnaj zorganizoval Šachový klub Gemerská Poloma s podporou obce a ďalších subjektov. Prebiehal v čase od 8:00 hod. do 13:00 hod. Ako informoval predseda šachového klubu Ondrej Bašták Ďurán, zúčastnilo sa ho 6 základných škôl rožňavského okresu. „Na turnaji sme privítali Základnú školu Zakarpatska z Rožňavy, Gymnázium z Dobšinej a Rožňavy, žiakov zo Štítnika, Základnú školu z ulice Kozmonautov v Rožňave a napokon žiakov z miestnej školy v Gemerskej Polome,“ informuje Ondrej Bašták Ďurán.

Podľa jeho slov za každú školu hrali 4 hráči usporiadaní za šachovnice od prvej po štvrtú podľa veku. „Hráči za jednotlivými šachovnicami hrali systémom každý s každým a odohrali 5 kôl. Hralo sa tempom 2 × 20 minút. Vyhodnotené boli 3 najlepšie školy a najlepší hráč kategórie Medailisti dostali víťazný pohár pre školu, medaile, diplomy a vecné ceny,“ hovorí predseda šachového klubu.

Víťazom turnaja sa stalo družstvo ZŠ Zakarpatská Rožňava. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo ZŠ Kozmonautov Rožňava a na treťom mieste sa umiestnilo družstvo ZŠ Štítnik.

„Šachový turnaj ZŠ bol po dlhom čase prvým žiackym turnajom v našom regióne. Jeho cieľom bolo okrem iného aj vyhľadať šachové talenty, ktoré by mali záujem rozvíjať svoju šachovú hru na šachových krúžkoch,“ dodal na záver predseda šachového klubu Ondrej Bašták Ďurán.

Obrazom: Šachový turnaj základných škôl
11
Galéria
Foto: Ondrej Bašták Ďurán / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM