Peter Simon Kultúra

Týždňový ťahák pre Rožňavčanov: Najlepšie akcie v kocke

Víkend sa už blíži. Máte naplánovaný program? Ak nie, poradíme vám. Vyberte si z prehľadu najzaujímavejších akcií na Gemeri.

Ilustračný obrázok k článku Týždňový ťahák pre Rožňavčanov: Najlepšie akcie v kocke
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

eNRA v Rožňave

22. november 2016 od 18:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum pozýva širokú verejnosť na vernisáž výstavy eNRA. Tá sa uskutoční 22. novembra od 18:00 hod. v priestoroch Galérie Baníckeho múzea na Námestí baníkov 25 v Rožňave.

Výstava obrazov Moniky Vozárovej

22. – 25. november 2016 10:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
V priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera otvorili v pondelok 14. novembra výstavu obrazov Moniky Vozárovej z Dobšinej s názvom Folklór mojimi očami. Verejnosti bude prístupná v pracovných dňoch až do 9. decembra. Prináša moderný a nevšedný pohľad na kroje, gemerskú náturu a temperament.

Zázračný svet hračiek

22. – 25. november 2016 10:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave a Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň predstavili vo výstavných priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave unikátne staré hračky. V dňoch od 16.11.2016 do 20.01.2017 tu bude mať verejnosť možnosť navštíviť obsahovo príťažlivú výstavu Zázračný svet hračiek. Táto jedinečná výstava mnohých návštevníkov prenesie späť v čase do detstva a vyvolá v nich nostalgické spomienky. Mladšej generácii zas priblíži s akými hračkami sa hrávali ich rodičia, prípadne starí rodičia.

60. výročie ZUŠ

24. november 2016 od 17:00 hod., Divadlo ACTORES, Rožňava
Základná umelecká škola v Rožňave oslavuje 60. výročie vzniku. Jubileum si pripomenie slávnostným programom, na ktorý pozýva širokú verejnosť. O pestrý program núdza určite nebude.

Kino Apollo

24. november od 19: hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Učiteľka – dráma Česko/Slovensko 2016, 102 min. MP 3€. Réžia: Jan Hřebejk. Hrajú: Zuzana Mauréry, Peter Bebjak, Csongor Kassai. Tragikomická dráma z čias reálneho socializmu ukazuje ako fungovala minulá doba, a kvôli čomu sa nám nedarí zbaviť množstva negatívnych aspektov až do súčasnosti.

INTERNÁCIA

25. november 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, otvára v priestoroch Galérie Baníckeho múzea autorskú výstavu malieb Rolanda Neupauera s názvom Internácia. Výstava bude sprístupnená v dňoch 3.11. až 20.12.2016. Ot­vorenie výstavy autorom sa uskutoční 25.11.2016 o 17:00 hod. Roland Neupauer sa stotožnil s témou internácie ako núteným pobytom vo vyhranenom priestore, ktorý ako problém a jeho vyriešenie sa stával a je obrazom stavu danej spoločnosti.

DJ SZATMÁRI & JUCUS

25. november 2016 od 20:00 hod., TIMES CLUB, Rožňava
Jeden z popredných maďarských djov SZATMÁRI spolu so speváčkou JUCUS zavítajú už tento piatok 25.11.2016 na ďalšej skvelej párty v TIMES clube. Počas večera sa môžete tešiť aj na našich domácich djov a akciou na stále obľúbený CAPTAIN MORGAN v akciovej cene 1,20 € počas celého večera. Vstup 2€.

ACOUSTIC NIGHTS TRIO

26. november 2016 od 19:00 hod., Park Strelnica, Rožňava
Akustická noc v Parku na Strelnici. Známi hudobníci z nášho mesta, kopec zábavy v sprievode muziky a príjemné posedenie To všetko na jednom mieste v krásnej prírode. Vstup je voľný.

Mirandolina, ty drahá – divadlo

26. november 2016 od 19:00 hod., Kultúrny dom, Gemerská Hôrka
Obľúbená komédia Carla Goldoniho, Mirandolina, je šarmantnou, niekedy očarujúco neohrabanou, inokedy bolestivo ostrou, raz melancholicky rezignovanou, raz búrlivo zábavnou hrou. Hra je jednoznačne klasikou z pera talianskeho majstra, ale adaptáciou Tamása Ferkaiho sa stáva nová verzia ešte svižnejšou, dej je ešte prekvapujúcejší. Navyše prozaický text s Istvánom Mikóom obohatili mediteránsky ľúbezne znejúcimi, chytľavými melódiami. Vstupné deti a dôchodcovia 3 eurá a dospelí 5 eur.

HUFU v Irish Pube

26. november 2016 od 21:00 hod., Irish Pub, Rožnava
Prevádzkar Rose´s Irish Pubu sa rozhodol pokračovať v organizovaní večerných podujatí pri živej hudbe. Tentoraz pozvanie prijali známi hudobníci, ktorí sa určite postarajú o super atmosféru. Jedá sa o posledné tohtoročné podujatie takéhoto typu. Všetko sa to uskutoční v sobotu 26. novembra 2016 od 21:00 hod. A na čo sa vlastne môžeš tešiť? No samozrejme na poriadne rockové piesne v podaní formácie HUFU (Tomáš Furmaník a Štefan Hundža), ktoré sú určite dobre známe. Takže o skvelé a hlavne nestarnúce hity núdza určite nebude.Popri kvalitnej hudbe si môžete pochutnať na rôznych špecialitách, ktoré pub ponúka alebo kvalitnom pive. Rezervácie miest môžete uskutočniť na čísle 0911 794 900.

Kino Apollo

27. november od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Cesta do fantázie – animovaný fantasy, Japonsko 2001, 124 min. MP 2€. Jedinečný magický film, ktorý nie je len animovanou rozprávkou pre deti, ale nevyčerpateľným svetom fantázie pre všetkých divákov. Pripravte sa na cestu do fantázie a tajomstiev japonského animovaného filmu, ktorý dobil komerčný, kritický i divácky svet!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM