Peter Simon Kultúra

Týždeň na prelome mesiacov: Akcie v Rožňave ako na dlani

Nenechajte si ujsť to najzaujímavejšie, čo nás na prelome mesiacov čaká. Inšpirujte sa tipmi našej redakcie.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na prelome mesiacov: Akcie v Rožňave ako na dlani
Zdroj: Dnes24.sk

Historická Rožňava na fotografiách

28. – 31. marec 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave v spolupráci s Klubom priateľov starej Rožňavy a Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy si pre obyvateľov pripravili naozaj zaujímavú lahôdku. Výstava vznikla na základe iniciatívy nadšencov historickej Rožňavy za aktívnej pomoci Gábora Bogdána, člena Klubu priateľov starej Rožňavy s využitím niekoľkoročnej zberateľskej a vyhľadávacej činnosti nadšencov klubu. Autori výstavy zámerne volili termín jej otvorenia tak, aby si pripomenuli výročie prvej písomnej zmienky o Rožňave z 3. februára 1291. Výstava bude prístupná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave do 12. apríla 2017 v utorok až piatok denne od 8:00 – 12:00 a 13:00 – 16:00 hod.

Výstava pre nevidiacich o nevidiacich

28. – 31. marec 2017 v čase výpožičných hodín, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči pripravili pre širokú verejnosť výstavu kresleného humoru pre nevidiacich.

Narodil sa bojovník

28. – 31. marec 2017 v čase výpožičných hodín, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave Na výstave môžete vidieť fotografie a príbehy predčasne narodených detí z celého Slovenska. Za každou fotografiou sa skrýva silný príbeh malého bojovníka, ktorý sa narodil predčasne. Obdivujeme ich za to, ako veľmi túžia žiť. Pre rodičov, príbuzných a zdravotníkov sa stávajú hrdinami. Dokazujú svetu, že o život sa oplatí bojovať.

Výstava s názvom „Marec – mesiac knihy“

28. – 31. marec 2017 od 10:00 hod., Kultúrny dom, obec Gemerská Hôrka
Hôrka s.r.o. – Gemerská Hôrka zorganizuje výstavu s názvom „Marec – mesiac knihy“ od 23. do 31. marca 2017 v Kultúrnom dome v Gemerskej Hôrke. Na výstave môžete vidieť práce Árpáda Horvátha, maliara a fotografa z Tornale a práce detí zo škôlky.

Veľkonočné tvorivé dielne

28. marec – 12. apríl 2017 od 8:000 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Príďte zažiť neopakovateľnú atmosféru blížiacich sa sviatkov do Galérie Baníckeho múzea v našom meste. Zamestnanci si pre tých najmenších pripravili rôzne záujmové činnosti. Ponuka platí počas pracovných dní pre vopred nahlásené skupiny. Vstupné je jedno euro a školy sa môžu nahlásiť na telefónnych číslach: 058/732 30 41, 0940 171 605.

Kino Apollo

30. marec od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
KLUBOVÉ KINO v spolupráci s FK EXCALIBUR – Moonlight (v pôvodnom znení s titulkami) – dráma USA 2016 111 min. MP12 3 eurá. Réžia: Barry Jenkins. Tri životné etapy mladého chlapca, vyrastajúceho za neľahkých podmienok na predmestí Miami, v príbehu o hľadaní samého seba. Boj o miesto vo svete a zároveň hľadanie lásky a priateľstva. Zlatý Glóbus 2017 – najlepší film, Oscar 2017 – najlepší film.

L Racing 10. Rally Rožňava

31. marec – 1. apríl 2017 od 18:00 hod., Námestie baníkov v Rožňave
Auto Klub Košice si na svoje „plecia“ zobral v tomto roku znovuobnovenie Rally Rožňava. Jej jubilejný 10. ročník sa bude konať na prelome marca a apríla, 31. marca 2017 a 1. apríla 2017, a to vďaka podpore L Racing. Súťaž otvorí Majstrovstvá Slovenska v rally, Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov, Slovenský rally pohár, Rally Legend a budú sa jej môcť zúčastniť aj posádky rally školy. KOMPLETNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM SÚŤAŽE.

Punková Noc v Rožňave

31. marec 2017 od 20:00 hod., Rakwa Music Club, Rožňava
Nadšenci punkovej hudby si v Rožňave prídu na svoje. V známom clube sa chystá punková noc. Vidieť môžete hudobné formácie, ako BLOODY MARY punk-rock'n'roll / Brno, ZATMENIE MYSLE alternative-punk / Rožňava, či VÝHRADA SVEDOMIA punk-rock / Spišská Nová Ves.

Policajná párty v TIMES CLUB-e

31. marec 2017 od 21:00 hod., TIMES CLUB, Rožňava
Po roku tu máme opäť úspešnú POLICAJNÚ párty so sexi hosteskami. Už tento piatok 31.marca v TIMES CLUB vás čaká cockailový mág ANDRIS(hu), DJ MANO / DJ PEET a novinka. Tou je Marihuana cocktail akciovo počas celej noci, kúp 5 drinkov marihuana dva máš úplne zadarmo. Nebudú chýbať ani krásne ženy a prvých 200 návštevníkov získa marihuana cocktail zadarmo. Pripravte sa na súťaže o zaujímavé ceny, či skvelú hudbu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM