Peter Simon Správy

Top 5 tém uplynulého týždňa: Čo Rožňavčanov najviac zaujalo?

Letný týždeň priniesol v našom meste a jeho okolí niekoľko zaujímavých tém. Pozrite si v kocke tie, ktoré u našich čitateľov zarezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém uplynulého týždňa: Čo Rožňavčanov najviac zaujalo?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavská pôrodnica zahviezdila

Rožňavská pôrodnica si opäť urobila dobré meno. Mamičky i odborníci hodnotili pôrodnice na Slovensku za minulý rok. Pozrite, v čom uspela tá naša. Na Slovensku minulý rok fungovalo 54 pôrodníc, narodilo sa v nich viac ako 55.000 detí. V priemere je to viac ako 1000 pôrodov na jednu pôrodnicu.

Primár rožňavskej pôrodnice otvorene

Ako sme vás informovali rožňavská pôrodnica zahviezdila aj celoslovensky. Reakcie na seba nenechali dlho čakať a článok, ktorý si pozrelo nespočetne veľa obyvateľov nášho okresu komentovalo množstvo mamičiek, ktoré osobne svoje ratolesti odrodili v rožňavskej nemocnici. Pri tejto príležitosti sme priamo od primára gynekologycko-pôrodníckeho oddelenia Igora Seresa žiadali pár slov, okrem toho prezradil aj plánovanú novinku.

Novinka na sídlisku Juh

Známe ihrisko na rožňavskom sídlisku je o niečo väčšie. Samospráva investovala do nových prvkov. Podľa slov primátora Rožňavy, chce mesto novinkou prilákať na detské ihrisko aj vyššiu vekovú kategóriu. Ako však prezradil zacvičiť si môže každý. Nový fitnes park stál mestkú kasu presne 7 392 eur.

Rožňavčanov vytáčala neznesiteľná horúčava na pošte

Počas letných horúcich dní nám prišlo do redakcie niekoľko mailov kvôli neznesiteľnému teplu v hlavnej budove pošty v Rožňave. Zisťovali sme, aký mali na pošte problém. Pošta v Rožňave čelila problému. V tropických horúčavách im nefungovala klimatizácia. Obyvatelia nášho mesta hromžili, keďže sa podľa ich slov neznesiteľná horúčava a dusno v budove dala len ťažko vydržať.

Prietrž mračien v Rožňave a okolí narobila paseku

Pre silný vietor a dážď zasahovali hasiči v noci na viacerých miestach v Košickom kraji. Odstraňovali najmä spadnuté stromy. Poďme sa však spoločne pozrieť na nočné zásahy hasičov z nášho mesta. Tí aj v poriadnej prietrži mračien bojovali s vrtochmi počasia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM