Peter Simon Správy

Top 5 tém týždňa: Čo Rožňavčanov najviac zaujalo?

Počas týždňa sme vám priniesli niekoľko zaujímavých tém. Niektoré však zarezonovali viac než iné. Toto je prehľad tých najčítanejších.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Čo Rožňavčanov najviac zaujalo?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Noc múzeí v Betliari

Kaštieľ a park Andrássyovcov v Betliari ožil vďaka 12. ročníku Noci múzeí a galérií. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program, ktorý vyvrcholil parádnym ohňostrojom. Viac ako tisícka návštevníkov v sprievode kurátorov objavila čaro bočných točitých schodísk, uzavretých chodieb, či kúpelní kaštieľa. V priestoroch betliarskeho múzea sa uskutočnil 12. ročník celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Pri tejto príležitosti si organizátori pripravili pre návštevníkov bohatý sprievodný program.

Naše územie zasiahla prietrž mračien

Predpovede meteorológov sa naplnili. Rožňavu a blízke okolie zasiahol poriadny lejak. Búrku, ktorá sa intenzívne vybláznila neďaleko nášho mesta, sprevádzali aj blesky a silný nárazový vietor. Obloha sa zatiahla, nad hlavami ľudí bolo vidno temné mraky, ktoré neveštili nič dobré. Kto však čakal iba akýsi jarný lejak bol na omyle. Na ceste to v niektorých minútach vyzeralo ako v plaveckom bazéne.

Skúška dospelosti na gymnáziu

Maturity odštartovali uplynulý týždeň aj na viacerých školách v našom meste. Tak tomu bolo aj na rožňavskom gymnáziu. Takzvaný akademický týždeň, teda čas, ktorý dostali študenti na prípravu pred maturitami, mohli využiť podľa vlastného uváženia.

Program tohtoročného Dobšinského kopca

Dobšinský kopec to nie sú iba samotné preteky automobilov do vrchu. To je aj množstvo zábavy, ktorú pre všetkých prítomných pripravuje organizátor, Mesto Dobšiná a EHC Dobšinský kopec. Inak tomu nebude ani tento rok. Priaznivci automobilového športu, ktorí v posledných rokoch zavítali do Dobšinej, na jediné slovenské podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy automobilov do vrchu vedia, že popri špičkovo pripravených pretekoch si v Dobšinej majú možnosť užiť aj poriadnu nádielku zábavy. Tá sa aj v tomto roku sústredí na dobšinskom námestí.

Kynológovia pre deti pripravili rôzne ukážky

Klub športovej kynológie Slovakia, ktorý pôsobí v Rožňave od roku 2015 v rámci svojej činnosti, ktorú vykonáva pre obyvateľov Rožňavy, pripravil akciu pre deti z detského domova v našom meste. Tí si mohli na vlastné oči pozrieť rôzne ukážky výcviku psov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM