Peter Simon Správy

Tokaj na Gemeri: Pozrite si FOTO z novej výstavy v GOS-ke

Rožňavská GOS-ka tentokrát pripravila výstavu spojenú s degustáciou. Atmosféra bola fantastická, pozrite si ju aspoň na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Tokaj na Gemeri: Pozrite si FOTO z novej výstavy v GOS-ke
19
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

V piatok, 5. októbra 2018 sa v Dome tradičnej kultúry Gemera prostredníctvom folklórnej skupiny Tokaj z Veľkej Tŕne predstavili kultúrne dedičstvo Tokaja – najatraktívnejšej časti južného Zemplína. Prítomní spoznali nielen tamojší folklór, ktorý rovnako ako u nás na Gemeri spája slovenskú a maďarskú kultúru, ale aj tradíciu vinohradníctva a srdečnosť a pohostinnosť tamojších pestovateľov zlatého moku.

Košický kraj sa môže pýšiť mnohými lokalitami, ktoré ho robia atraktívnym a zároveň zaujímavým pre turistov z celého Slovenska aj zo zahraničia. „Jedným zo zámerov kultúrnej ponuky Gemerského osvetového strediska na nasledujúce obdobie je predstaviť kultúrne, prírodné a historické dedičstvo regiónov Košického kraja a poskytnúť tak aj Gemerčanom dôvody na ich spoznávanie. Skutočne sme prostredníctvom všetkých zmyslov – zraku, sluchu, ale aj chuti spoznali tento jedinečný kút Slovenska, ochutnali sme tokajskú lipovinu a vínne koláčiky a zoznámili sa s atmosférou počas tokajského vinobrania, ktorou nás naši hostia navnadili na návštevu Tokaja. Naša partnerská organizácia Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína odprezentovala svoju kultúrnu ponuku a pozvala ná tiež do Trebišova – vstupnej brány Tokaja,“ informovala Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Ako doplnila, s ďalším partnerom – Kultúrnym centrom údolia Bodvy a Rudohoria v Moldave nad Bodvou pripravili výstavu fotografií z medzinárodného plenéra pod názvom Poklady južného Zemplína. „Fotografi svojím umeleckým pohľadom zachytili tufové vínne pivnice, malebné vinohrady, ale aj vzácne historické pamiatky južného Zemplína,“ doplnila Kleinová.

Výstava potrvá do 19. októbra 2018, vstup je voľný, v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00, alebo po telefonickom dohovore na čísle 0915 884 135.

Obrazom: Výstava Tokaj na Gemeri
19
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM