Od Vás

Tohtoročný Kameňák patril Rožňave: Filip Koman si veril a vyhral

V sobotu ráno, keď už boli všetky prípravy za nami, a dorazili všetci hostia, súťažný deň sa mohol začať. Súťažiaci sa prezliekli, obuli lezky, nasadili sedák a pripravili dostatočné množstvo magnézia a súťaž odštartovala. Na lezcov čakali rôzne trasy rôznej náročnosti.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný Kameňák patril Rožňave: Filip Koman si veril a vyhral
Zdroj: Dnes24.sk

„Niektoré mi sadli ako uliate a pre mňa boli ľahké, pretože som nižší. Niekedy to bolo zas naopak. Náročné boli len na vytrvalosť,“ povedal Filip Koman, súťažiaci z Rožňavy.

Po skončení kvalifikačných trás sa súťažiaci spoločne s fanúšikmi a organizačným výborom presunuli na sídlisko Juh, kde si otestovali aj novú stenu pri umelej tráve. „Bola pre mňa úplne nová. Aj keď som z Rožňavy, videla som ju po prvýkrát a bola som príjemne prekvapená, že aj ju zahrnuli do súťaže. Liezlo sa mi po nej dobre, bolo to také osvieženie,“ pochválila novú stenu Veronika Antalová.

Po obedňajšej prestávke sa vrátili do telocvične. Pri pohľade na finálovú trasu mnohým prešli po chrbte zimomriavky. Aby žiaden súťažiaci nebol znevýhodnený, k stene prichádzali po jednom a ostatní boli v šatni, aby nevideli dráhu.

Napínavé a hlavne tesné finále sa skončilo úspešne pre Filipa Komana z Rožňavy: „Pred Kameňákom som si veril, ale keď som prišiel, a bol tam Kubo z Banskej Bystrice a videl som, ako všetky ťažké cesty prelieza s ľahkosťou, hneď mi kleslo ego a prestal som si veriť, ale nakoniec som to o vlások vyhral a som veľmi rád.“

V dievčenskej kategórii vyhrala Veronika Antalová z Rožňavy a dievčatá z Prešova sa podelili o druhé a tretie miesto. „Veľmi sa mi táto súťaž páči, hlavne tento ročník. Nie je tu veľa ľudí, a o to komornejšia atmosféra tu je, lepšie sme sa zoznámili a skamarátili,“ povedala Lenka z Prešova.

Zdroj/foto: Nika Vávrová

Tohtoročný Kameňák patril Rožňave
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM