Peter Simon Správy

To mu už nik nevezme: Oficiálne prvý Rožňavčan roku 2018, FOTO

Oficiálne prvým narodeným obyvateľom mesta Rožňava je Teo. Tento titul mu už nikto nevezme. My sme ho navštívili a pripravili aj fotky.

Ilustračný obrázok k článku To mu už nik nevezme: Oficiálne prvý Rožňavčan roku 2018, FOTO
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Neopísateľnú radosť urobil mamičke Monike z Rožňavy malý Teo, ktorý sa ako vytúžené prvé dieťatko narodilo dňa 5. januára 2018.

Stal sa tak prvým občanom mesta Rožňava v roku 2018. Svetlo sveta Teo uzrel o 17:40 hod., vážil 3 180 g a meral 50 cm.

Oficiálne prvý Rožňavčan

„Jednalo sa o komplikovanejší a dlhšie trvajúci pôrod, avšak rodička a dieťatko sú v poriadku. Jednalo sa o 13. dieťatko narodené v tomto roku tu u nás na pôrodnici, ale je to prvý Rožňavčan, keďže ostatní boli z okolitých obcí okresu,“ uviedol pre náš web primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Igor Seres.

Bábätko a rodičku prišiel pozdraviť do nemocnice v pondelok, 8. januára 2018 aj primátor mesta Pavol Burdiga s prednostkou MsÚ JUDr. Erikou Mihalikovou. Odovzdali im darčekový kôš plný dobrôt, kyticu kvetov a pamätný list. Malého Tea bude „strážiť“ veľký plyšový chlpáč.

„Bol to opäť príjemný pocit privítať prvého občana Rožňavy, som rád, že je na svete a želám mu aj jeho rodičom veľa zdravia a šťastia v živote,“ hovorí primátor mesta, Pavol Burdiga.

Meno vybraté už v predstihu

„S tým, že bude môj synček prvým obyvateľom Rožňavy som vôbec nerátala. Narodil sa presne na termín. Je to moje prvé dieťatko a je to naozaj výborný pocit. Meno pre malého sme vyberali už dávnejšie. To sme už hneď vedeli, že ak to bude chlapec, tak bude Teo,“ povedala pre náš web mamička.

Rodičom a dieťatku aj my želáme len to najlepšie a nech sa malému Teovi darí na jeho dráhe životom :)

Obrazom: Prvý Rožňavčan Teo
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM