Peter Simon Správy

Tieto výhľady si môžete užiť už aj vy: Skupina nadšencov z Rožňavy osadila smerovníky na Brzotínske skaly

Táto lokalita nebola turisticky sprístupnená, keďže sa nachádza v ochrannom pásme. Požiadavkám nadšencov z nášho mesta sa vyhovelo a začali s prácou.

Ilustračný obrázok k článku Tieto výhľady si môžete užiť už aj vy: Skupina nadšencov z Rožňavy osadila smerovníky na Brzotínske skaly
12
Galéria
Foto: Viki Baláž

Krásna lokalita, z ktorej máte Rožňavu a okolie ako na dlani. Známe skaly, ktoré vidieť aj priamo z nášho mesta sa sprístupnili turistom. Brzotínske skaly okrem poriadnej turistiky ponúkajú aj fascinujúce pohľady na náš Gemer.

Ako informoval Viktor Baláž, jeden z členov Klubu slovenských turistov Rožňava, dňa 4. októbra počas brigády RR KST Rožňava osadili nové smerovníky k novej výhliadke na Brzotínskych skalách. „Doteraz táto lokalita s krásnymi výhľadmi nebola turisticky sprístupnená, ale o pár dní sa už budeme môcť kochať krásnymi výhľadmi na Rožňavskú kotlinu z novej, zeleno značenej výhliadky,“ povedal Baláž.

Svojou rozlohou 433,78 ha lokalita patrí k najväčším rezerváciám na území Slovenského krasu, vyhlásená bola v roku 1984.

„Na základne žiadosti obecného úradu Brzotín bola podaná žiadosť o stanovisko k vyznačeniu tejto turistickej trasy a ochrana prírody k tomu zaujala kladné stanovisko, s tým, že tam platia aj nejaké podmienky,“ doplnila pre náš web Ľubica Hudáková, krajinárka Správy Národného parku Slovenský kras.

Obrazom: Nové smerovníky k výhliadke na Brzotínskych skalách
12
Galéria
Foto: Viki Baláž
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM