Peter Simon Správy

Teplo láka Rožňavčanov na vzduch: Tipy na príjemný oddych a zábavu aj s ratolesťami

Lámete si hlavu nad tým, ako deťom spríjemniť prázdniny? Možno vás inšpirujú naše tipy na zaujímavé výlety v okolí Rožňavy.

Ilustračný obrázok k článku Teplo láka Rožňavčanov na vzduch: Tipy na príjemný oddych a zábavu aj s ratolesťami
14
Galéria
Zdroj: TASR

Domica a blízke okolie

V tomto prípade sa jedná o krátky náučný chodník, ktorý je možné absolvovať približne za hodinu. Samotný spomínaný chodník nadväzuje na podobný a vedúci v Aggteleku na území Maďarska. Na trase je päť zastávok s informačnými panelmi na témy Chránená krajinná oblasť Slovenský kras, Jaskyňa Domica, Fauna a flóra, Geológia a geomorfológia a Poľnohospodárstvo. Nenáročný výlet prechádza prírodnou rezerváciou Domické škrapy. K najväčším zaujímavostiam blízkeho okolia patria viaceré škrapy, krasové jamy, priepasti a jaskyne. Takže okrem zdravej prechádzky sa určite dozviete aj zaujímavosti z tejto oblasti.

Pozrite si v našej galérii aktuálne zábery z Rožňavy, ktoré dokazujú, že leto je už v plnom prúde.

Jazda na koni v Brzotíne

Niet snáď dieťaťa, ktoré by nesnívalo o svojom vlastnom koníkovi. To je často ťažké splniť, môžete ich však vziať na Konský dvor do Brzotína, kde si budú môcť na koňoch zajazdiť. Treba sa však vpred nahlásiť. S vašimi deťmi tak budete môcť spoznať svet z konského chrbta.

Tarzánia pri Ostrej Skale

Tarzánia Ostrá Skala sa nachádza v blízkosti Ranča pod Ostrou skalou, 1 600 metrov od Dobšinskej ľadovej jaskyne smerom na Poprad. Čaká na vás niekoľko fantastických lanoviek a niektoré naozaj vysoké prekážky. Na svoje si okrem detí prídu aj tí skôr narodení. Deti sa môžu vyšantiť na detskej trase, ktorá ponúka až tri lanovky.

Spomenúť treba samozrejme aj Námestie baníkov v Rožňave a presnejšie pešiu zónu, ktoré ponúka okrem miesta, kde sa vaše deti dokážu poriadne vyhrať aj viacero cukrární, kde natrafíte na chutnú zmrzlinu.

Foto: ilustračné

Obrazom: Letná Rožňava
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM