Peter Simon Správy

TAKTO to vyzeralo na novoročnom výstupe na Volovec: Pozrite si FOTKY

Na Volovec sa vybrali stovky nadšencov turistiky. Počasie im však nedoprialo ako malo a pohľad na Vysoké Tatry si neužili. Stratu však kompenzovala dobrá atmosféra. Jedného z turistov musela ratovať záchranka!

Ilustračný obrázok k článku TAKTO to vyzeralo na novoročnom výstupe na Volovec: Pozrite si FOTKY
50
Galéria
Foto: Vladimír Tököly

Tohtoročný výstup na Volovec si vychutnalo množstvo ľudí. Neodradilo ich ani hmlisté počasie. Hovorí sa, že ako na Nový rok, tak po celý rok. Niekoľko stoviek nadšencov turistiky z nášho mesta začalo nový rok poriadnou zaberačkou. Konal sa totiž už 41. ročník Novoročného výstupu na Volovec. Ten si mohli vychutnať nadšenci hôr 6. januára 2019.

Tohtoročný výstup organizoval Klub slovenských turistov Volovec v spolupráci s mestom Rožňava a obcou Čučma. Akcia, ako je už zvykom, začala v ranných hodinách v Rožňave na autobusovej stanici, odkiaľ zúčastnených nadšencov prírody previezli špeciálne spoje na začiatok trasy výstupu. Niektorí zvolili vlastnú dopravu.

Počasie nedoprialo

Na výstupe a samom vrchole Volovca bolo krásne bielo, čo si rozhodne užili aj tí menší. Avšak pohľad na Vysoké Tatry sa nekonal z dôvodu nepriazne počasia.

Pozrite si v našej galérii niekoľko záberov, ktoré sme si pre vás pripravili :)

Ani tento rok nechýbali účastníci výstupu, ktorí si zvolili vlastnú trasu, a to najčastejšie cez Betliar alebo trasu Úhornianskeho sedla, či Podsúľovej. Opäť však nechýbala ani možnosť zakúpenia si odznaku a účastníckeho listu v cene 3 eurá, ktorá zahŕňala aj prepravu autobusom. Na koniec sa účastníkom podával horúci čaj v kultúrnom dome obce Čučma, ktorý si mohli vychutnávať po vyčerpávajúcom výstupe na pýchu Gemera.

Jedného z turistov ratovala záchranka!

Jeden z turistov mal mať zdravotné ťažkosti. Ratovali ho záchranári. „Chcem sa poďakovať zdravotníckym hliadkam Červeného kríža a chatárom z chaty Volovec, Peťovi Letanovskému a Šanimu Szántóovi, za pomoc pri záchrane turistu po infarkte počas Novoročnému výstupu na Volovec, ktorého spoločnými silami dopravili na Gulyapalag, kde ho už čakala rýchla zdravotnícka pomoc,“ informoval jeden z organizátorov, Viki Baláž.

Obrazom: Novoročný výstup na Volovec 2019
50
Galéria
Foto: Vladimír Tököly
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM