Peter Simon Správy

Takto by mala vyzerať mestská oddychová zóna Lúč: Pozrite VIZUALIZÁCIE

Naša samospráva sa rozhodla pre svojich občanov vytvoriť oddychovú zónu v oblasti krásnej prírody, nazvanú Oddychová zóna LÚČ.

Ilustračný obrázok k článku Takto by mala vyzerať mestská oddychová zóna Lúč: Pozrite VIZUALIZÁCIE
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Primátor mesta Pavol Burdiga informoval na svojej stránke, že na poslednom zastupiteľstve predložil poslancom aj občanom mesta vypracovanú štúdiu využívania a následne aj obnovy mestskej oddychovej zóny s názvom Lúč. Ako sme zistili, využívať ho môže široká verejnosť.

„Objekt spravujú Technické služby mesta Rožňava. Areál sa bude môcť používať každé ročné obdobie a mesto už pripravuje podklady na jeho prenájom a cenník. Ten by sa mal objaviť koncom apríla na stránke mesta s tým, že sa ľudia budú môcť nahlásiť priamo na Technických službách,“ hovorí primátor mesta.

„Objekt ponúka možnosti trávenia voľného času, školy v prírode pre deti materských a základných škôl, posedenia s priateľmi, výlety, exkurzie detí a žiakov, tábory, spoločenské podujatia, lesnú pedagogiku, či neformálne stretnutia. Priestor s pomerne veľkou rozlohou je vhodný pre každého, kto chce zrelaxovať a oddýchnuť si od každodenného zhonu,“ prezradil primátor.

Svetlo sveta nedávno uzrela aj videovizualizácia tohto objektu. „Na takúto úplnú podobu si budeme musieť chvíľku počkať, ale vyvinieme maximálne úsilie, aby sme tomuto areálu postupne dali túto podobu,“ uviedol primátor mesta.

Ako pre náš web doplnil, každopádne tento objekt bude môcť už onedlho využívať úplne široká verejnosť. „Poriadok bude nastolený tak, že sa vytvorí kniha – poradovník, tam sa bude dať prihlásiť aj na zvolený termín,“ upresnil primátor.

„Verím, že aj takýto oddychový „stánok“, ktorý bol predstavený poslancom, riaditeľom škôl a školských zariadení, riaditeľom organizácií pôsobiacim v meste a postupne sa s ním zoznámia aj tí, ktorí budú mať záujem stráviť príjemné chvíle v prírode pri potoku a medzi stromami, bude prínosom pre našich občanov,“ dodal Burdiga.

Zdroj: YouTube.com
Obrazom: Mestská oddychová zóna Lúč
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM