Peter Simon Kultúra

Ťahák len pre Rožňavčanov, čo zabije nudu: 5 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad podujatí, na ktoré sa v Rožňave oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Ťahák len pre Rožňavčanov, čo zabije nudu: 5 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť
Zdroj: TASR

DNI V DAŽDI

25. január 2016 o 19:00 hod., Mestské divadlo ACTORES Rožňava
Mestské divadlo ACTORES Rožňava uvádza broadwayský kriminálny hit “DNI V DAŽDI”. Broadwayský kriminálny hit inšpirovaný skutočnou udalosťou. Príbeh dvoch chicagských policajtov, ktorí nedostatočne vyhodnotili situáciu, ku ktorej boli privolaní a nechali zdrogovaného mladíka na pospas jednému z najhorších vrahov deväťdesiatich rokov. Divadelný hit sa hrá s úspechom po celom svete. ATTILA BOCSÁRSZKY získal za stvárnenie postavy DENNYho cenu LITERÁRNEHO FONDU za HERECKÝ VÝKON 2015. Vstupné: 3 eurá. Študenti/Dôchod­covia: 2 eurá.

Kino Apollo

28. január 2016 od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Jana Eyrová – romantický Veľká Británia/USA 2011 120 min. MP12 2€ Réžia: Cary Fukunaga Hrajú: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Denchová, Jamie Bell V adaptácii klasického románu zistíte že táto Jana Eyrová je iná. Omnoho temnejšia, gotickejšia, psychologickejšia. Čaká vás príbeh bystrého dievčaťa, ktoré nepozná lásku okolia, musí sa pretĺkať životom najskôr ako nechcená sirota, potom ako bitá školáčka, či osudom sklamaná guvernantka. Spoločenské prekážky chudobnej nevydatej ženy sú násobené vnútornou energiou, intelektom a citovým trápením. Žena, ktorá vyrástla na príkoriach, ale zachovala si dôstojnosť, vnímavosť, citlivosť a pevný charakter. Pôsobí étericky, koná inteligentne a priamo. To všetko očarí majiteľa panstva Thornfield, na pohľad húževnatého a drsného človeka. Edward Rochester sa však prejaví aj inak – ako utrápený muž, ktorý cíti, že Jana by mohla byť jeho vykúpením. Lenže ich láska nie je bez prekážok.

Slečna Netýkavka

29. január 2016 od 19:00 hod., Actores, Rožňava
Dostatočne zamotaný príbeh plný zvratov, ktorý aj v poslednej chvíli dokáže prekvapiť, zavedie publikum na koniec 19. storočia do Francúzska. Opereta sa odohráva v Dievčenskej škole pod názvom Biela Holubica, v divadle mesta Ponterrey a v tamojších kasárňach. Reťazec osudových náhod spôsobí, že nevinné dievča sa zrazu ocitne vo svete divadla, bohémy. Nedorozumenia, prevleky, chytľavé melódie a šťastný koniec – je tu všetko, čo nemôže chýbať zo zábavného predstavenia. Účinkujú: Nádasdi Péter, Dégner Lilla, Kövesdi Szabó Mária, Pólos Árpád, Madarász Máté, Varga Lívia, Lax Judit, Szabadi Emőke, Latócky Katalin. Vstupné 7 euro.

RESET PARTY

29. január 2016 od 20:00 hod., Times club, Rožňava
Príď sa ZRESETOVAŤ na piatkovú párty do TIMES clubu. Zaplatíš vstup a po celú noc máš NICOLAUS VODKU iba za 0,30 eura. Do zábavy zahrajú DJ PEET a DJ FLEETER vek +30 rokov vstup zadarmo. Vstupné na akciu 2 eurá.

Kino Apollo

31. január 2016 od 19:00 hod. – KLUBOVÁ NEDEĽA
Mladosť – dráma Taliansko/Fran­cúzsko 2015 118 min. MP15 2€ Réžia: Paolo Sorrentino Hrajú: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda Medzinárodnými cenami ovenčený režisér Paolo Sorrentino natočil film plný emócií, ktorým odkazuje, že prijať čas môže byť oslobodzujúce. Film s medzinárodným hviezdnym obsadením nás zavedie do prostredia luxusného kúpeľného hotela vo švajčiarskych Alpách. Dvaja starí priatelia, sú tu, ako každý rok, na liečení. Tentokrát je tu Fred pod dozorom svojej dcéry a medzi liečebnými kúrami s Mickom spomínajú na svoje pestré životy ako hudobného skladateľa a filmového režiséra a uvažujú – o živote, starobe, mladosti a kráse, skrátka o všetkom čo zaháňa myšlienky na blízky koniec. V pôvodnom znení s titulkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM