Radka Deckerová Iné športy

Taekwondisti žnú úspechy: Doniesli 4 medaile!

Taekwondistom z týmu Hakimi Rožňava sa nadmieru darí. Získavajú ocenenie na domácich i zahraničných súťažiach. Ešte aj veľkonočné sviatky trávili športovo na medzinárodnom seminári U-CHONG v nemeckom Mníchove.

V prvom kole SP získali členovia TKD HAKIMI Revúca hneď dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu. Roberta Lebovská v kategórii juniorky do 63 kg vybojovala zlato s rakúskou pretekárkou za stavu 3:1, keď v poslednom kole zápasu bodovala kopom naeryo chagi na hlavu, čo rozhodlo o konečnom stave zápasu.

Ďalší najcennejší kov sa ušiel Adriánovi Angyalovi v kategórii juniori do 73 kg. V bojoch nezaostávali ani Dávid Slíž, ktorý v vybojoval striebro a Denis Bodnár so ziskom bronzovej medaile.

Adrián Angyal získal zlato na medzinárodnom turnaji „6. Feniks Budošport Kup Zagreb“ konanom dňa 17.3.2012, kde vyraďovací zápas v kategórii juniori do 73 kg s Chorvátskym pretekárom vyhral za stavu 6:2 a dostal sa do finále. Finálový zápas s Maďarským reprezentantom bol veľmi náročný, keďže Adrián po prvých dvoch kolách v zápase prehrával 3:10 až v poslednom kole sa mu podarilo trikrát zasiahnuť súpera do hlavy čo viedlo k vyrovnanému výsledku 12:12, no v posledných sekundách sa podarilo Adriánovi zasiahnuť súpera na vestu vybojoval zlato za stavu 13:12.

Veľkonočné sviatky trávili dvaja členovia klubu Adrián Angyal a Róberta Lebovská na medzinárodnom seminári U-CHONG v nemeckom Mníchove. Obaja juniorskí reprezentanti v zápase aj v súborných cvičeniach a nasledujúci adepti klubu na majstrovský technický stupeň trénovali pod taktovkou Veľmajstra Jae-Hee Chang-a 8.DAN a pod taktovkou ďalších majstrov nie len z Nemecka, ale aj z Kórei z Yong-In Univerzity. Pre oboch cvičencov to bola premiéra na tomto výnimočnom seminári, ktorý sa konal už 17.-sty rok. Tento rok bol výnimočný v tom, že náš Veľmajster oslávil svoje životné jubileum 50 rokov. Zo Slovenska sa ho zúčastnila 10 členná výprava trénerov a cvičencov na čele s prezidentom asociácie Ing. Pavlom Ižarikom. Aj napriek osobnej pozvánke pre trénerku klubu Noru Kiššovú od Veľmajstra Chang-a, sa ho trénerka tento krát nemohla zúčastniť pre zdravotné problémy. Z osobných skúseností trénerky, ktorá sa tohto seminára v minulosti zúčastnila 4× sa dá konštatovať, že je to zážitok na ktorý sa tak rýchlo nezabúda, okrem rôznych foriem trénovania je to akcia, kde sa spoznávajú rôzne kultúry, vymieňajú skúsenosti a nadväzujú nové kontakty a priateľstvá. Obaja cvičenci si so sebou doniesli nové zážitky, ktoré ich budú motivovať do budúcich rokov.

roznava24.sk/Nora Kiššová

taekwondo_ado_roberta
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM