Radka Deckerová Iné športy

Taekwondisti z Rožňavy v Košiciach

V poslednú februárovú nedeľu sa domáci klub TKD HAKIMI ROŽŇAVA zúčastnil 1.kola Slovenského Pohára v zápase konaného v Košiciach.

Do bojov sa zapojili nie len skúsení pretekári klubu, ale aj nováčikovia klubu z radov detí. Slovenská liga už nesie meno Slovenský pohár, s 3.kolami, ale s tým, že zápas aj poomsae – súborné cvičenia sa budú konať v iný deň. Od týchto zmien sa očakáva skvalitnenie súťaže a hlavne hladší priebeh a ukončenie v skorších hodinách. Nášho pohára sa budú zúčastňovať aj kluby z Poľska, nakoľko Poliaci nemajú ligu, ani podobnú domácu súťaž, kde by sa mohli zdokonaľovať. 1.kolo Slovenského pohára v poomsae sa uskutoční 26.3.2011 v Rož­ňave. Prvenstvá si vybojovali Róberta Lebovská, ktorá zvíťazila nad súperkou z Poľska za stavu 4:2 a Martin Lukáč, ktorý skóroval taktiež 4:2. 2. priečku obsadil Jozef Hölcz, súperom mu bol pretekár s dlhšou zápasníckou históriou, na 3.mieste sa umiestnili Adrián Angyal, Peter Zakhar, Dávid Slíž ako nováčik. Premiéra sa nevydarila Dávidovi Nezbedovi, ktorý ale má v sebe veľký talent a potenciál a pravidelným tréningom prídu aj víťazstvá. Za rozhodcov náš klub reprezentovali Ing. Michal Kavečanky a Štefan Gunda.

Výsledky: 1.kolo Slovenského pohára – 26.2.2011, Košice- zápas: 1.miesto: Róberta Lebovská – juniorky A do 59 kg, Martin Lukáč – kadeti B do 57 kg, 2.miesto: Jozef Hölcz – kadeti A do 45 kg, 3.miesto: Adrián Angyal – juniori A do 68 kg, Peter Zakhar – žiaci B nad 45 kg, Dávid Slíž – deti I B do 24 kg, bez umiestnenia: Dávid Nezbeda – deti II B do 26 kg.

teakwondo_rv
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM