Radka Deckerová Iné športy

Taekwondisti z Rožňavy opäť zažiarili

V poslednú marcovú sobotu domáci klub TKD HAKIMI RV usporiadal 1.kolo Slovenského Pohára v poomsae – súborných cvičeniach.

Do bojov sa zapojili poomsisti z 8-smych klubov zo Slovenska. Slovenská liga už nesie meno Slovenský pohár, s 3.kolami, ale s tým, že zápas aj poomsae – súborné cvičenia sa konajú v iný deň. Od týchto zmien sa očakávalo skvalitnenie súťaže a hlavne hladší priebeh a ukončenie v skorších hodinách, čo sa po absolvovaní 1.kola v zápase a teraz aj v poomsae potvrdilo. V poomsae má náš klub dvoch reprezentantov A tímu, čiže boli aj takzvaným želiezkom v ohni. V jednotlivcoch sa prvenstvo podarilo vybojovať reprezentantke Róberte Lebovskej v kategórii juniorky II., Adrián Angyal sa tento krát musel uspokojiť s druhou priečkou v kategórii juniori II. V jednotlivcoch si zlato vybojovala trénerka Nora Kiššová v kategórii seniorky B III. a Juraj Oravec v kategórii juniori I. V kategórii dvojice páry sa preťala víťazná šnúra páru Róberta Lebovská a Adrián Angyal, ktorí obsadili druhú priečku. V tomto roku sa v súťaži rozbehla ďalšia disciplína a to synchro trojice. Za domáci klub nás reprezentovala trojica: trénerka Nora Kiššová, Róberta Lebovská a Adrián Angyal, kde získali najvyššiupriečku. Za rozhodcov z nášho klubu nás podržali Ing. Peter Oravec a Ing. Michal Kavečanky. Výsledky: JEDNOTLIVCI 1.miesto: Róberta Lebovská (juniorky II.), trénerka Nora Kiššová (seniorkyIII.), Juraj Oravec (juniori I.), 2.miesto: Adrián Angyal (juniori II:). DVOJICE PÁRY 2.miesto: Róberta Lebovská s Adriánom Angyalom (juniori II). TROJICE SYNCHRO 1.miesto: Nora Kiššová – trénerka, Róberta Lebovská a Adrián Angyal

Tradične vo februári sa konajú skúšky na Majstrovskú technickú vyspelosť. Tento rok to tiež nebolo výnimkou, predsedom skúšobnej komisie bol technický riaditeľ Slovenskej Asociácie Taekwondo WTF – Veľmajster Jae-Hee Chang 7.DAN Taekwondo WTF. Aj v našom klube sa zvýšili a aj rozšírili rady majstrovských stupňov. Trénerka Nora Kiššová úspešne absolvovala skúšku a bol jej pridelený majstrovský technický stupeň 4.DAN, k „danistom“ sa pridal asistent trénerky Peter Meleh a bol mu pridelený technický stupeň 1.DAN.

taekwondo
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM