Peter Simon Rôzne

Súťaž leteckých modelov na Dobšinskom kopci: Sledujte tie stroje, FOTO

Piloti sa nad Dobšinou poriadne vyšantili. Jednalo sa o 28. ročník tejto súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž leteckých modelov na Dobšinskom kopci: Sledujte tie stroje, FOTO
9
Galéria
Zdroj: mestodobsina.sk

Dobšinský kopec bol počas víkendu svedkom súboja leteckých modelárov. XXVIII. ročník pretekov o putovný pohár primátora mesta Dobšiná F3F FAI, sa uskutočnil v dňoch 9. a 10. júna 2018 na svahoch kopca v lokalite Gugel.

Už po dvadsiaty ôsmykrát sa táto súťaž leteckých modelov, vetroňov ovládaných rádiom vrátila, na svahy v okolí Dobšinej. Organizátor podujatia LERMAS-KLM pod taktovkou pána Mgr. Štefana Andogu pripravili dvojdňovú súťaž pre 17 pretekárov, ktorá priniesla zápolenie pilotov z rôznych kútov Slovenska.

Sobotňajšie počasie prinieslo úplne všetko, slniečko, vietor, ale aj poriadnu búrku. Pilotom sa podarilo odlietať potrebné počty kôl už v tento deň. Nedeľa priniesla krásne slnečné počasie, no žiaľ aj bezvetrie, takže lietanie nebolo také ako by si každý prial. „Myslím si, že nie je potrebné veľa slov, to že je to dvadsiaty ôsmy ročník rozprava za všetko. Toto podujatie sa už stalo tradíciou a ja pevne verím, že to tak ostane aj naďalej,“ uviedol primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák.

Zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: Súťaž leteckých modelov na Dobšinskom kopci
9
Galéria
Zdroj: mestodobsina.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM