Peter Simon Správy

Súľová je už prejazdná: Pozrite si, ako to vyzerá na Pačanskom kopci, FOTO

Súľová je opäť prejazdná. Cestári odstránili popadané stromy, prepluhovali a posypali vozovku. Pačanský kopec je uzavretý. Pozrite si desiatky fotiek, ktoré sme vám pripravili z tejto lokality.

Ilustračný obrázok k článku Súľová je už prejazdná: Pozrite si, ako to vyzerá na Pačanskom kopci, FOTO
33
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

O situácii informovala dnes popoludní hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Pre popadané stromy bol horský priechod Súľová na vyše osemkilometrovom úseku uzavretý od dnešnej 3:00 hod. pre všetku dopravu. Sprejazdňovanie tohto úseku zabezpečovala Správa ciest KSK vlastnými kapacitami, na výpomoc si zavolali aj členov hasičského a záchranného zboru.

Popadané stromy, ktoré zasahovali do jazdného profilu, ale dali sa obísť, riešila správa ciest vlastnými pilčíkmi na horských priechodoch Grajnár, na Gretli, na Folkmárskom a na Štóskom kopci, medzi Rudňanmi a Poráčom, na ceste na Zlatú Idku a na ceste na Hačavu.

„Po tom, čo prestalo snežiť, sa zlepšila situácia na všetkých cestách v okresoch Spišská Nová Ves, Rožňava a Košice-okolie, ktoré boli zasiahnuté vplyvom poveternostných podmienok,“ informovala Bobriková.

Pačanský kopec pre motorové vozidlá cestári uzavreli. My sme sa tam boli pozrieť a zhotovili vám viac ako 30 fotiek. Pozrite si, ako nasnežilo neďaleko Rožňavy.

Cestári stále ostávajú v pohotovosti a dočisťujú komunikácie. Keďže na mnohých miestach stále fúka silný vietor, sú pripravení aj na odstraňovanie prípadných ďalších vyvrátených stromov, ktoré nevydržia nápor ťažkého mokrého snehu. Na nebezpečenstvo upozorňujú cestári v piatok (21.4.) v ranných hodinách, kedy meteorológovia vydali výstrahu pred mrazmi.

Obrazom: Zasnežený Pačanský kopec
33
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM