Peter Simon Správy

SÚHRN TÝŽDŇA: Pozrite si 5 najklikanejších článkov v jednom balíku

Poobhliadnite sa spolu s nami za končiacim sa posledným aprílovým týždňom. V jednom balíku vám prinášame päticu najklikanejších článkov nášho portálu.

Ilustračný obrázok k článku SÚHRN TÝŽDŇA: Pozrite si 5 najklikanejších článkov v jednom balíku
Zdroj: Dnes24.sk

Kto dral lavice na rožňavskom gympli?

Školu opúšťali ako úspešní maturanti, dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice rožňavského gymnázia. Napríklad na gymnáziu v Rožňave dral lavice i známy astrofyzik pôsobiaci v Amerike Norbert Werner, či módna návrhárka Anna Kosturová. To však nie je všetko, svoje miesto tu mali aj iní.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tibor sa pustil do roboty

Nezanedbateľným zdrojom osvieženia sa stali aj studničky, ktoré boli budované na malých prameňoch a napríklad v Dobšinej takto vznikali „četerne“, ktoré dodnes nájdeme na Zimnej ulici. Studničky však dodnes plnia svoju úlohu najmä v okolitej prírode. Mnohé však zanikli, prípadne sa na nich podpísal čas natoľko, že sú schátrané. To sa rozhodol zmeniť Dobšinčan, Tibor Harmatha, ktorý sa v časti Lányiho Huta pri Dobšinej pustil do ich zveľaďovania.

Foto: Juraj Karika

Ivana (28), odborníčka na krásu v rozhovore

Pochádza z Rožňavy, no aj napriek tomu, že tu dlhé roky nežila je rada, že sa vrátila. Vyštudovala kozmetiku – vizážistiku v Košiciach. Pri voľbe zamestnania sa rozhodovala ešte medzi módnym návrhárstvom, ale zvíťazila túžba líčiť a skrášľovať. Prečítajte si, čo nám prezradila v rozhovore odborníčka na krásu.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ani sychravé počasie ich nezastavilo

Prítomných nezastavilo ani daždivé počasie. Aj keď bolo sychravo, v centre mesta sa zišlo niekoľko desiatok obyvateľov, aby si na vlastné oči pozreli stavenie mája a vystúpenie folklórnych súborov. Okrem širokej verejnosti na podujatí nechýbali samozrejme zástupcovia nášho mesta. Oslavy majú svoju tradíciu v meste už desiatky rokov.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jedna z najkrajších ulíc v Rožňave

Krása. Jar už zavítala do Rožňavy v plnom rozsahu, čoho dôkazom sú malebne kvitnúce stromy i kvety na sídliskách. Jedna z ulíc v našom meste však v týchto dňoch zaručene patrí medzi tie najkrajšie.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM