Peter Simon Správy

SÚHRN celého týždňa: Prinášame vám články, na ktoré sa klikalo najviac

Ďalší augustový týždeň pomaly finišuje. Je preto čas sa za ním obzrieť. Na ktoré články čitatelia nášho portálu klikali najviac? Prinášame vám ich v súhrne.

Ilustračný obrázok k článku SÚHRN celého týždňa: Prinášame vám články, na ktoré sa klikalo najviac
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nárečie v okolí Rožňavy skrýva naozaj krásne výrazy

Nárečové slová z okolia Rožňavy môžu pre mnohých znieť častokrát doslova nezrozumiteľne. A predovšetkým pre mladých. Veď schválne si skúste pozrieť, koľkým dokážete bez vysvetliviek porozumieť vy.

Foto: Petr Hanzlíček / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské námestie ožilo v štýle country

Country rytmy, koč s konským záprahom, ale aj odkaz na minulosť Rožňavy. Pozrite si atmosféru príjemného dňa na Námestí baníkov na fotkách.

Zdroj: Mesto Rožňava

Štítnik ožil dobovou atmosférou

Na podujatí bol pripravený remeselný jarmok, historický tábor v ktorom návštevníci uvideli život v stredoveku, dobová kuchyňa a turnaje, šermiarsky a lukostrelecký turnaj, sokoliari, súťaže pre deti aj dospelých, remeselné dielne – šúpolie, pletenie košíkov, drôtikovanie, kováčska dielňa, hlinená dielňa, odborné prednášky, hudobné a tanečné vystúpenia, jazda na koni, lukostreľba aj pre deti, ohňová show.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Virtuálna prehliadka Domice vás dostane

Výdobytky techniky napredujú každým dňom. Pozrite si jednu lahôdku v podobe virtuálnej prehliadky známej jaskyne pri Rožňave. Útroby Domice priamo u vás doma.

Zdroj: TASR

Počas pohrebu bude zvoniť aj grófsky zvon

Múzeum Betliar spravujúce kaštieľ v Betliari a rodové sídlo Andrássyovcov hrad Krásna Hôrka s hlbokým zármutkom prijalo správu, že dňa 24. januára 2017 v Springfielde (Oregon, USA) vo veku požehnaných 92 rokov zomrela Elizabeth Olgyay grófka Andrássyová z Csíkszentkirálya a Krásnej Hôrky. O smrti svojej matky múzeum informovala Joy Olgyay. SNM – Múzeum Betliar považuje Elizabeth Olgyay Andrássy za svoju zosnulú.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM