Peter Simon Tlačové správy

Študentská kvapka krvi: Vzácnu tekutinu môžete darovať aj v Rožňave!

Túto jeseň začína Študentská kvapka krvi 13. októbra. Sú tuNIAKY MOJI ľudia? je heslo jubilejného 20. ročníka kampane Slovenského Červeného kríža, ktorej cieľom je oslovovanie a rozširovanie základne darcov krvi na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Študentská kvapka krvi: Vzácnu tekutinu môžete darovať aj v Rožňave!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slogan tohtoročnej Študentskej kvapky krvi sa verejnosti prihovára rečou mladých ľudí a slovnou hračkou – sú tu nejakí moji ľudia – Nebuď tuniak a daruj krv! – keďže primárne je kampaň zameraná na získavanie prvodarcov, medzi ktorými sú najmä ľudia v mladšom veku.

Už tradične sa s kampaňou spájajú mobilné odbery krvi a ďalšie sprievodné akcie zamerané na šírenie bezpríspevkového darcovstva krvi – náborové workshopy či simulované odbery krvi, ktoré v intenzívnejšej miere prebiehajú práve počas národných kampaní Slovenského Červeného kríža vo všetkých väčších mestách a mnohých obciach Slovenska. Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS SR) a hematologicko-transfúznymi oddeleniami (HTO) nemocníc a potrvá do 17. novembra 2014.

Krv môžete darovať každodenne od pondelka do piatka na všetkých odberových miestach NTS SR a vo vyhradených dňoch na oddeleniach HTO nemocníc. Viac informácií aj o mobilných odberoch počas kampane nájdete na darujkrv.redcros­s.sk.

Študentská kvapka krvi má celoslovenskú pôsobnosť a už 20-ročnú tradíciu. Práve preto sa Slovenský Červený kríž rozhodol zapísať názov „Študentská kvapka krvi" do registra ochranných známok Úradu priemyselného vlastníctva SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Sčk

Študentská kvapka krvi
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM