Peter Simon Správy

Študentská konferencia: Riešili sa rôzne otázky týkajúce sa života mládeže v našom meste, FOTO

Vymýšľali aj podnikateľský zámer, ktorý by pozdvihol život mládeže v meste a svoje nápady následne prezentovali pred ostatnými.

Ilustračný obrázok k článku Študentská konferencia: Riešili sa rôzne otázky týkajúce sa života mládeže v našom meste, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Dňa 10. novembra 2017 sa v priestoroch radnice v Rožňave uskutočnila študentská konferencia od názvom Spolu dokážeme viac. Zdá sa, že študenti majú víziu, ako zlepšiť život v našom meste.

V rámci bloku prednášok sa prezentovala Rada mládeže Košického kraja, Krajská rada žiackych školských rád Košického kraja, Rožňavský mládežnícky parlament, Slovenský Červený kríž Rožňava, ELÁN Rožňava,Educon, Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu Slovensko (DofE).

„Popoludní sa študenti mohli realizovať vo workshopoch. Účastníci konferencie sa rozdelili do skupín, v ktorých spoločne riešili rôzne otázky týkajúce sa života mládeže nielen v škole. Venovali sa témam ako kreativita, zdravý životný štýl, vymýšľali podnikateľský zámer, ktorý by pozdvihol život mládeže v meste a svoje nápady následne prezentovali pred ostatnými,“ informovala Erika Švedová, z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu.

Ako doplnila, vedenie mesta Rožňava je prístupné a otvorené spolupráci s týmito mladými ľuďmi a podporuje ich aktivity, ktoré napomáhajú ich všestrannému rozvoju.

Obrazom: Študentská konferencia v Rožňave
7
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM