Peter Simon Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ gymnázia v Rožňave

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti gymnázia v Rožňave svojich učiteľov, sme zisťovali priamo na chodbách školy. Prezradíme vám, ktorý pedagóg si získal najväčšie sympatie!

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ gymnázia v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom rožňavského gymnázia kládli priamo v budove školy. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitým kritériom pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať a bol priateľský. Trojica odpovedala takmer jednohlasne. „Určite naša triedna pani učiteľka Katarína Adamková. Lebo je empatická a zhovievavá, no zároveň si plní prácu na profesionálnej úrovni, ktorá sa odráža aj na výsledkoch našej triedy,“ dodala Daniela.

Superlatívy, ako chápavá, priateľská a milá znelo najčastejšie z úst študentov na adresu pani učiteľky Adamkovej. „Je veľmi priateľská a zároveň si dokáže presadiť svoju autoritu. Vždy nás vypočuje a snaží sa spolu s nami nájsť riešenie problému, ak nejaký máme,“ prezradila na adresu učiteľky Patrícia.

Dominika nám však prezradila, že podľa nej je najlepším učiteľom Marian Koreň. „Dá sa s ním vždy dohodnúť, poradí keď treba a nikdy s nim nie je nuda,“ uviedla žiačka gymnázia v Rožňave.

Medzi žiakmi však aj zarezonovala učiteľka angličtiny Eva Radótzyová. „Je ťažké povedať ktorý je najlepší, ale keď mám vybrať jedného tak asi vyberiem našu triednu učiteľku Evu Radótzyovú. To rozhodovanie je ťažké, keďže v poslednom ročníku sa nám snažia všetci vychádzať v ústrety, no s ňou som si prežil pekné štyri roky, začo jej ďakujem,“ uviedol Vladimír. Aj podľa Jána je učiteľka Radótzyová v jeho očiach tá najlepšia a prezradil nám aj svoje odôvodnenie. „Dobre vie učiť angličtinu a rada pomáha, je k nám milá,“ zhodnotil Ján.

„Lýdia Kalinová a prečo? Kvôli ľudskému prístupu a záživným výkladom na vyučovaní,“ uviedol Christián.

Trojica mien Adamková, Radótzyová a Koreň boli najčastejšie mená, ktoré zneli na chodbách gymnázia. Titul najobľúbenejšieho učiteľa si ale v našej ankete s náskokom vyslúžila pani učiteľka matematiky a biológie Katarína Adamková. Za ňou skončila v tesnom závese angličtinárka Eva Radótzyová a na päty im šliapal fyzikár Marian Koreň. Okrem toho odzneli mená ako Lýdia Kalinová, Diana Matisová, Margita Pangrácová, či Katarína Petergáčová.

Katarína Adamková učí matematiku a biológiu na gymnáziu v Rožňave už viac ako deväť rokov. Na svoje prvenstvo v ankete reagovala takto: „Som úprimne rada, že si žiaci cenia moju prácu a môj osobný prístup k nim. Patrím k učiteľom, ktorý s radosťou venujú žiakom aj vlastný voľný čas. Spoluprácu so žiakmi vždy prijímam ako výzvu na získanie nových inšpirácií pre svoju výchovno-vzdelávaciu činnosť, ale aj pre vytváranie vlastných životných cieľov.“

Ako pre náš web doplnila, samozrejme sa vždy snaží vstúpiť do triedy s úsmevom na tvári a navodiť priateľskú atmosféru, kým prejde na opakovanie osvojených vedomostí a sprostredkovanie nového učiva.

„Každého žiaka vnímam ako osobnosť, ktorá má množstvo pozitívnych stránok, na ktorých je potrebné postaviť budúcnosť vyvíjajúceho sa mladého človeka. Verím v uvedomelosť a inteligenciu našich žiakov, preto vystupujem v úlohe demokratického učiteľa. Veľmi ma vie zraniť neférový a netaktný prístup zo strany žiaka, ale i ten často ospravedlním (ako správny biológ) nezrelou, formujúcou sa psychickou vyspelosťou teenagerov,“ dodala na záver sympatická učiteľka gymnázia v Rožňave, Katarína Adamková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM