Peter Simon Správy

Ste milovníkmi dobrých kníh? Rožňavská knižnica pripravila vedomostnú súťaž

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pripravila pre milovníkov dobrých kníh v rámci projektu Tajomstvá v literatúre vedomostnú súťaž Perly poznania.

Ilustračný obrázok k článku Ste milovníkmi dobrých kníh? Rožňavská knižnica pripravila vedomostnú súťaž
Zdroj: Gemerská knižnica

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pripravila pre milovníkov dobrých kníh v rámci projektu Tajomstvá v literatúre vedomostnú súťaž Perly poznania v mesiacoch jún až október 2017 pre širokú verejnosť v troch vekových kategóriách.

Ako informovala Tatiana Bachňáková z knižnice, v mesiaci jún 2017 prebieha prvé kolo pre všetky tri vekové kategórie. „Do súťaže sa môžu záujemcovia zapojiť v ktoromkoľvek kole. Viac informácií, ako aj samotné súťažné otázky sa dozviete priamo v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, alebo na webovej stránke knižnice,“ doplnila Bachňáková.

Cieľom projektu Tajomstvá v literatúre, ktorého súčasťou je aj vedomostná súťaž pod názvom Perly poznania je zvýšiť informovanosť o slovenskej tvorbe, podporiť čítanie v každom veku. „V rámci vedomostnej súťaže, ktorá bude realizovaná v štyroch kolách pre tri vekové kategórie chceme prezentovať literárnu tvorbu pre deti, mládež aj dospelých, lebo často tvorí zásobáreň informácií a skúseností. Jednotlivé kolá budú hodnotené, súťažiaci budú zbierať za správne odpovede „perly“. Súťažné otázky nie sú ťažké, sú zamerané na vyhľadávanie literárnych diel, autorov, úryvkov kníh tak, aby sme súťažiacich naviedli k čítaniu. Čítať a prečítať si knihu, ktorú možno na základe krátkeho úryvku prostredníctvom tejto súťaže objavia,“ povedala o súťaži pracovníčka knižnice, Helena Eleková.

Súťaž Perly poznania je zameraná na podporu rozvoja čitateľskej gramotnosti, zvyšovania vzdelanosti a informovanosti detí, mládeže i dospelých. Má za úlohu netradičnými a kreatívnymi formami práce s knihou vytvoriť pozitívny vzťah ku knihe.

Projekt Tajomstvá v literatúre a súťaž Perly poznania z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM