Peter Simon Správy

Šťastní rodičia: Oficiálne prvou Rožňavčankou roku 2019 je Kristína, FOTO

Oficiálne prvým narodeným obyvateľom mesta Rožňava je Kristínka. Tento titul jej už nikto nevezme. My sme ju navštívili a pripravili aj fotky.

Ilustračný obrázok k článku Šťastní rodičia: Oficiálne prvou Rožňavčankou  roku 2019 je Kristína, FOTO
7
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Neopísateľnú radosť urobila mamičke Slávke z Rožňavy malá Kristínka Magyarová, ktorá sa ako vytúžené druhé dieťatko narodilo 1. januára 2019.

Malá Kristína sa tak stala prvým občanom mesta Rožňava v roku 2019. Narodila sa o 8:05 hod., váži 3550 gramov a meria 50 centimetrov.

Oficiálne prvý Rožňavčan

„Pôrod prebiehal v úplnom poriadku, a išlo to rýchlo bez komplikácií, pôrod aj popôrodné obdobie úplne bez problémov,“ uviedol pre náš web primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Igor Seres.

Bábätko a šťastných rodičov prišiel pozdraviť do nemocnice vo štvrtok, 3. januára 2019 aj primátor mesta Michal Domik. Rodičom odovzdal darčekový kôš, kyticu kvetov a aj pamätný list. Malú Kristínku Magyarovú bude „strážiť“ veľký plyšový chlpáč, ktorý dostala taktiež do daru.

„Bol to príjemný pocit privítať prvého občana Rožňavy, som rád, že je na svete a želám jej aj rodičom veľa zdravia a šťastia v živote. Bolo to aj dojímavé, keďže dnes oslavuje aj moja dcéra 18 rokov. Následne som si prezrel s personálom oddelenie a som prekvapený, ako je krásne prerobené a vybavené modernou technológiou. Pôrodnosť v našom meste je dobrá a mojou povinnosťou už je, aby sme pre tieto deti a ich rodičov vytvorili v meste také podmienky, aby tu aj ostávali žiť,“ hovorí pre Rožňavu24.sk primátor Michal Domik.

Zaujímavý výber mena

Ako prezradila hrdá mamička Slávka, nečakala, že jej malá Kristínka bude prvou Rožňavčankou, keďže termín pôrodu mala stanovený na 6. januára, no dieťa sa vypýtalo na svet o niečo skôr. „Je to pre nás naozaj prekvapením. Ja som pre malú mala vybraté svoje meno a otecko vlastné a tretím bolo meno Kristínka. Papieriky sme dali do misky a poprosili naše prvorodené dieťa aby vytiahlo jedno meno, a bola to Kristínka,“ prezrádza s úsmevom hrdá mamička Slávka a doplnila. „Touto cestou by som sa chcela za seba aj za malú poďakovať celému personálu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Rožňave za profesionálny prístup a kvalitne odvedenú prácu,“ spresnila mamička.

Rodičom a dieťatku aj my želáme len to najlepšie a nech sa malej Kristínke darí na jej dráhe životom :)

Obrazom: Prvá Rožňavčanka Kristína
7
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM