Radka Deckerová Basketbal

Staršie žiačky odohrali životný zápas: Museli tvrdo makať pred zaplnenou halou

V tomto zápase sa stretli s rovnocenným družstvom z CASSOVIE KE, s ktorým majú narovnako body, len baby z Rožňavy majú lepšie skóre.

Ilustračný obrázok k článku Staršie žiačky odohrali životný zápas: Museli tvrdo makať pred zaplnenou halou
Foto: Radka Deckerová

Dievčatá prišla podporiť celá základná škola akademika Jura Hronca, ktorú navštevujú takmer všetky hráčky družstva. Riaditeľ školy Džubák umožnil všetkým deťom po štvrtkovom sviatku ešte aspoň na chvíľu nemyslieť na učenie a vychutnať si tak skvelý športový zážitok.

I. zápas: MBK REGION RV – SOÚŽ CASSOVIA KE 83 : 52 ( 16 : 19, 22 : 11, 20 : 12, 25 : 10 )
Strelkyne: Šimková 17, Gyenesová 16, Číšková a Krajlíková 12, Ducková 8, Krajcová 6, Baštáková a Straková 4, Kerekešová a Oravcová 2

II. zápas: MBK REGION RV – SOÚŽ CASSOVIA KE 70 : 67 ( 25 : 16, 19 : 18, 9 : 23, 17 : 10 )
Strelkyne: Šimková 26, Krajcová 9, Číšková, Baštáková a Kerekešová 6, Ducková 5, Krajlíková a Straková 4, Gyenesová a Oravcová 2

„Celý týždeň sa kládol dôraz na dôležitosť zodpovednej obrany, na doskakovanie a pohyb na ihrisku. A preto príprava do zápasov bola taká, že idú hráčky dobre nabudené a vyhecované bojovať o každú loptu. Keď však prišiel deň zápasu resp. čas pred zápasom všetky hráčky boli tak veľmi ztrémované a vzrušené pred plným hľadiskom, že pravdu povediac ani nevedeli ako sa volajú. Tá tréma bola tak evidentná, že prvú štvrtinu sme aj prehrali. Postupom času nervozita na oboch stranách bola trochu menšia, hráčky si určite pomaly uvedomovali, že nám vlastne ide o boj o prvé miesto v tabuľke. Aj napriek pár hluchým momentkám, hráčky odviedli fantastický výkon. Statočne bojovali a niektoré hráčky ma aj veľmi milo prekvapili, niektoré však sklamali. Hlavné však je,že obe zápasy sme dotiahli do víťazného konca a ako ináč než vďakou za kolektívny výkon celého družstva, v ktorom spočíva naša najväčšia sila“, komentovala trénerka Mária Buzinkayová.

Fotogaléria č.2

Staršie žiačky odohrali životný zápas č.1
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM