Peter Simon Kultúra

Starfest opäť bodoval! Pozrite si FOTO a VIDEO z obľúbeného pivného podujatia

Už tradične sa v našom meste ukutočnilo podujatie, v ktorom sa najviac skloňuje slovo pivo. Starfest, ktorý už po deviatykrát organizuje rožňavský pivovar Kaltenecker, opäť prilákal veľké množstvo malých pivovarov a ešte väčšie množstvo návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Starfest opäť bodoval! Pozrite si FOTO a VIDEO z obľúbeného pivného podujatia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Festival začal v piatok 11. septembra 2015. Organizátori pivných slávností sa rozhodli podujatie presunúť z tradičného májového mesiaca na september z dôvodu lepšieho počasia. V priebehu dňa si mali možnosť návštevníci pozrieť výrobné procesy a priestory pivovaru, a aj prezentáciu malých pivovarov z celého Slovenska. Počas dňa a večera hrala živá hudba v alternatívnom štýle a záver prvého dňa patril formácii Vidly a country zábave.

„Tento ročník sme usporiadali v inom štýle. Tradičná súťaž malých pivovarov bola už tak veľká, že sme to organizačne nezvládali spolu s festivalom. Tento pilotný projekt celého podujatia teda zahŕňa Starfest, ktorý je predovšetným len o pive a dobrej zábave a samotná degustačná súťaž bude v novembri. Takže momentálne nás čaká ďalšia akcia, na ktorej čakáme približne sto degustátorov a tristo druhov piva,“ priblížil organizátor podujatia Ladislav Kovács.

Ako dodal, na uplynulej akcii sa prezentoval domáci pivovar Kaltenecker, ktorý predstavil desať druhov piva na festivale a hosťujúce pivovary, ktoré predstavili dvadsať druhov zaujímavých pív.

Sobota začala slnečným dňom a okrem zopár mračien sa nerozpršalo, čo prilákalo ešte viac návštevníkov ako v piatok. Celý areál bol naplnený a všade ľudia vychutnávali pivo a skvelé pečené klobásky. O zábavu počas dňa sa postarala skupina Freed Eggs a Folimanka Blues. Počas dňa predstavil známe hitovky aj DJ Zsilla a večerná zábava patrila hudobnej formácii The Roads a rockovej kapele Exit Rock.

Pozrite si v našej galérii fotky a videozostrih z akcie Starfest 2015.

Kaltenecker Starfest 2015 - videozostrih
1
Galéria
Kaltenecker Starfest 2015 obrazom
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM