Peter Simon Správy

Spravodajský prehľad ako šitý pre vás: 5 správ, ktoré by ste mali vedieť o Rožňave

Informácií o meste či okrese Rožňava nikdy nie je dosť. Preto by vám nemalo uniknúť špeciálne vybraných päť správ, ktoré sa nás týkajú. Stačí jeden klik a v prehľade nájdete témy, ktoré našich čitateľov v tomto týždni oslovili najviac.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský prehľad ako šitý pre vás: 5 správ, ktoré by ste mali vedieť o Rožňave
Zdroj: Dnes24.sk

Novinka v Rožňave

Mesto Rožňava sa pustilo do ďalšieho rozvoja a skultúrnenia častí Námestia baníkov. Po minuloročnom skrášľovaní nášho námestia, kde pribudli v historickej časti Rožňavy nové kvetové záhony, osadenie obrubníkov, či samotná revitalizácia okolia vysadených stromov sa v srdci mesta opäť pracovalo. Nové kvetináče sú samozavlažovacie, odolné proti vplyvom počasia a sú ľahko prenosné. Čo je samozrejme výhoda oproti tým betónovým. Bližšie info nájdete tu.

Mená, ktorým sa dostalo pocty

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa ošetrovateľstva každoročne oceňuje sestry prestížnym ocenením Biele srdce za ich prácu a prínos v ošetrovateľstve a pôrodnej asistencii. Tak sa udialo aj v Rožňave 12. mája 2016 v priestoroch historickej radnice pod záštitou primátora mesta, v spolupráci s Regionálnou komorou medicínsko-technických pracovníkov a nemocnicou sv. Barbory v Rožňave. Celý článok si môžete prečítať tu.

Prehľad pracovných miest v našom meste

Šťastie sa na vás môže usmiať práve teraz! Ak, samozrejme, túžite zmeniť zamestnanie alebo ste čerstvým absolventom, ktorý chce niekde začať. V článku nájdete množstvo rôznych pracovných ponúk. Kliknite na náš prehľad a možno si vyberiete prácu, ktorá sa vám zdá vysnívaná. Zoznam nájdete v článku.

Za parkovanie platiť nechcú

Parkovisko v areáli rožňavskej nemocnice je pre držiteľov parkovacieho preukazu ZŤP a darcov krvi v daný deň bezplatné. Pre ostatných pacientov, to však nestačí, podľa ich slov by malo byť aj parkovanie ako súčasť bezplatného zdravotníctva. Mnohí z nich nevedia, ako dlho sa pri lekárovi zdržia a nie stále sa dá všetko vybaviť v priebehu niekoľkých minúť. Čas plynie a s ním aj výška parkovného. To sa mnohým Rožňavčanom nepáči. Čo trápi obyvateľov nášho mesta sa dočítate tu.

Domová prehliadka odhalila dílera drog

Muž čelí, podľa podkladov v policajnej správe, obvineniu z toho, že páchal drogovú trestnú činnosť od mája 2015 do mája 2016, a to zadovážením omamných a psychotropných látok, predovšetkým pervitínu, ktoré následne prechovával a poskytoval iným osobám. Ako skončil sa dočítate tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM