Peter Simon Rôzne

Športom aj za dobrú vec: FOTO z akcie v Gemerskej Polome

V obci Germeská Poloma neďaleko Rožňavy sa zišli zvučné mená športu. Nechýbala dobrá zábava, hudba a zaujímavá tombola.

Ilustračný obrázok k článku Športom aj za dobrú vec: FOTO z akcie v Gemerskej Polome
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Počas tropického víkendu sa v obci Gemerská Poloma, ktorá sa nachádza neďaleko nášho mesta uskutočnila akcia pod názvom 1. Polomský festival športu. Organizátori vsadili na známych športovcov a rohodli sa usporiadať v obci na futbalovom ihrisku nevšedné podujatie. Nechýbali rôzne stanovištia, kde si mohli prítomní zašportovať, alebo vyskúšať nevšedné aktivity. Poobede čakal návštevníkov netradičný futbalový turnaj za účasti športových hviezd.

Akcia plná športu

Celé podujatie podľa slov jedného z organizátorov bolo zamerané na športové vyžitie a pohybové aktivity pre deti aj dospelých. Okrem návštevníkov svoju prítomnosť potvrdili aj mladí hokejisti z Rožňavy a Spišskej Novej Vsi. „Akciou sme chceli dosiahnuť to, aby sa detičky trošku rozhýbali. Podujatie sme sa rozhodli organizovať v tejto obci z dôvodu dobrej lokality, keďže sa nachádza medzi mestom Rožňava a Dobšiná a chceli sme tu rozprúdiť život. Ľudia začali chodiť od rána, čakali sme možno vyššiu účasť, no bolo strašne teplo,“ povedal jeden z organizátorov ak­cie.

Ako dodal, aj v horúčavách však nebola núdza o chladené alko, nealko nápoje a chutné jedlo. Návštevníci si mohli pochutnať na guláši, či pečených klobásach.

Známi športovci

Po oficiálnom otvorení 1. Polomského festivalu športu nasledovali rôžne súťaže ako balónový tanec, skok vo vreci. Pre dospelých – hod metrovicou, pitie piva na čas a preťahovanie lanom. Nechýbala však ani streľba na hokejovú a futbalovú bránu a basketbal. Na ihrisko zavítali aj dobrovoľní hasiči z obce Gemerská Poloma. „Medzi najznámejšie hviezdy na akcii bezpochýb patrí Marek Hrivík, Rišo Rapáč a aj Rado Bondra. Prekvapením od organizátorov bola aj účasť Petry Kulichovej, českej basketbalovej reprezentantky a v minulej sezóne hráčky Galatasarayu Istambul,“ spresnil jeden z organizátorov podujatia.

Výťažok z akcie bol totiž rozdelený pre deti z hokejového klubu HK98 mládeže Rožňava a druhá časť poputovala vybranej rodine z Gemerskej Polomy.

Pridal sa k dobrej veci

Pozvanie prijal s radosťou aj hokejový útočník z NHL Marek Hrivík. „Pozvanie od organizátorov som prijal bez váhania a som rád, že som sa mohol zúčastniť. Hlavným dôvodom mojej prítomnosti bolo určite dobročinné poslanie. Je to za dobrú vec, tak prečo nie,“ prezradil Hrivík.

Bohatá tombola

Počas dňa do dobrej nálady zahrala hudobná formácia MassRiot a aj DJ. Samotnú akciu podporilo aspoň darovaním vecí do tomboly množstvo športových osobností, ako Ľubo Višňovský, Richard Pánik, Marián Gáborík, či Zuzka Tomčíková.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotografií z 1. Polomského festivalu športu :)

Obrazom: Zvučné mená športu a kopec zábavy v Gemerskej Polome
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM