Peter Simon Správy

Spomaľovače z mesta zmizli: Aký je dôvod?

Rožňavčania si na ne zvykali ťažšie, avšak boli inštalované tam, kde sa ich umiestnením naozaj prispelo k väčšej bezpečnosti. Teraz sú však fuč. Viac v článku!

Ilustračný obrázok k článku Spomaľovače z mesta zmizli: Aký je dôvod?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cestné spomaľovače tzv. retardéry boli na území nášho mesta osadené v rokoch 2012 až 2015. Najčastejšie pri základných a stredných školách, kde si to bezpečnosť naozaj vyžadovala. Rožňavčania si na ne zvykali dlhšie no odstupom niekoľkých rokov boli už plnohodnotnou súčasťou mesta. Uplynulé dni ich však odstránili. Nás zaujímalo prečo a či sa vrátia ešte niekedy na svoje miesta.

Ako Rožňavu 24.sk informoval riaditeľ Technických služieb Mikuláš Gregor, cestné spomaľovače – retardéry boli odstránené z dôvodu plynulej zimnej údržby.

„Cestné spomaľovače odstránili Technické služby mesta Rožňava ako správca mestských komunikácií v rámci celého mesta – ul. Akademika Hronca, ul. Pionierov, Alej Jána Pavla II. Po zimnej údržbe v roku 2019 budú opotrebované spomaľovače vymenené a všetky znovu osadené na pôvodné miesta,“ dodal pre náš web Gregor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM