Peter Simon Kultúra

Spievajme si básničku, recitujme pesničku: V Rožňave sa bude konať beseda so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pripravila pre žiakov základných škôl besedu so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou pod názvom „Nosia lienky podkolienky?“ Podujatie sa uskutoční v rámci 16. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc.

Ilustračný obrázok k článku Spievajme si básničku, recitujme pesničku: V Rožňave sa bude konať beseda so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala Tatiana Bachňáková z knižnice, Ivona Ďuričová pochádza z obce Rožňavské Bystré. Po skončení gymnázia vyštudovala Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre a odišla do Bratislavy, kde momentálne žije a tvorí. Venuje sa nielen literatúre, ale aj hudbe a fotografovaniu.

Do literárneho sveta vstúpila v roku 2007 básnickou tvorbou pre dospelých. Úspech a pozitívny ohlas ju povzbudil k ďalšej tvorbe. „Už počas štúdia som bola vášnivá čitateľka. Moje začiatky patrili najprv dospelému čitateľovi. Potom som dostala ponuku napísať básničky pre deti. Pomohla mi k tomu aj hudba, ktorú mám rada, rytmus, rýmy v textoch. Týždeň, ktorý bude na Slovensku venovaný knižniciam, začnem v Rožňave a v tejto knižnici to bude moja premiéra. Dozvedela som sa, že sa tešia nielen deti, ale i pani učiteľky. Tak verím, že knižky a rozprávanie o nich sa im bude páčiť,“ prezrádza spisovateľka Ivona Ďuričová.

„Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa bude konať v čase od 23. – 28.marca 2015, sa bude niesť pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých. V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave privítame hneď v pondelok 23.marca 2015 spisovateľku Ivonu Ďuričovú, ktorá príde porozprávať deťom základných škôl prvého stupňa o svojich milých knižkách, ilustráciách a možno i o tom, či naozaj nosia lienky podkolienky,“ uvádza Tatiana Bachňáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Tatiana Bachňáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM