Peter Simon Správy

Späť do minulosti: Rožňavu a okolie ovládli desiatky nablýskaných veteránov, FOTO

Milovníci historických vozidiel si prišli na svoje. V Rožňave a blízkom okolí sa predstavili desiatky veteránov. Akciu vám priblížia fotografie :)

Ilustračný obrázok k článku Späť do minulosti: Rožňavu a okolie ovládli desiatky nablýskaných veteránov, FOTO
38
Galéria
Foto: Peter Burkovský / Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého víkendu opäť prebehlo v Rožňave obľúbené Stretnutie veteránov. Nejde pritom o klasický zraz a prehliadku vozidiel. Zaujímavosťou podujatia bola aj prehliadka okolia, určená pre majiteľov. Samozrejme pri jazde našim okresom sa nostalgický pohľad na krásne, staré vozidlá naskytol nejednému občanovi Gemera.

9. ročník zrazu veteránov v Rožňave sa uskutočnil v dňoch 19. – 21. mája 2017. Po okolitých cestách sa premávali nádherné kúsky. Tie v nadšencoch týchto starých vozidiel vyvolávali údiv. Podujatie organizoval Veterán klub Slovenský kras. Zraz veteránov si za uplynulé roky získal srdcia nielen majiteľov týchto vzácnych strojov, ale aj ich fanúšikov a obdivovateľov. Jeho cieľom a ambíciou je, aby sa stal stretnutím blízkych priateľov, ktorých spája láska ku Gemeru a k historickým au­tám.

Hlavným lákadlom podujatia je však prezentácia nášho kraja. Tá sa nezaobíde bez naštartovania vozidiel. Všetky vozidlá, ktoré sa tohto zrazu zúčastňujú sú plnohodnotne zaraďované do bežnej premávky. „Kolektív je zodpovedný. Nepocítili sme žiadne nedostatky počas presunov. My sme bežnú premávku tolerovali a myslím si, že sme potešili aj ostatných vodičov, ktorí boli určite voči nám tolerantní tiež,“ hovorí predseda klubu Alexander Szőllős.

Program bol nabitý. Okrem už spomínanej prehliadky si prišli na svoje aj samotní majitelia tátošov. Sobotňajší program sa začal pri hoteli Gemer z Rožňave. Následne sa na začiatku podujatia vozidlá presunuli z Rožňavy do Dobšinskej Ľadovej Jaskyne, kde si prehliadli ľadovú pýchu nášho regiónu, potom na Dedinky a následne v kolóne zavítali do Dobšinej, kde vystavili svoje krásne historické vozidlá na ploche Námestia baníkov.

Okrem prítomných obyvateľov, ktorí si ihneď začali fotiť a celkovo sa zaujímať o skvosty automobilovej histórie, privítal majiteľov veteránov primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák. „Je výborné, že toto podujatie sa stáva pomaly tradíciou aj v našom meste a zavítala k nám nostalgia, spomienky a krása v podobe týchto prenádherných retro autíčok,“ uviedol primátor Dobšinej, Ján Slovák. Následne primátor Dobšinej ocenil dva najkrajšie veterány. V podvečerných hodinách sa vozidlá opäť vrátili na parkovisko pri hoteli Gemer, kde ich už čakala večera a vyhodnotenie celej akcie.

Obrazom: Stretnutie veteránov na Gemeri
38
Galéria
Foto: Peter Burkovský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM