Peter Simon Rôzne Správy

Sneh si naplno užívajú najmenší: Známy svah medzi panelákmi cez víkend ožíva

Svah, ktorý sa nachádza na najväčšom sídlisku v Rožňave, obzvlášť predstavovať netreba. Nápad využiť kopec pretrváva už desiatky rokov.

Ilustračný obrázok k článku Sneh si naplno užívajú najmenší: Známy svah medzi panelákmi cez víkend ožíva
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci sánkovačky nemusia cestovať ďaleko. Ak bývate na sídlisku Juh, o to lepšie. Svah sa nachádza rovno pod oknami. S príchodom snehu ožíva aj povestný kopec medzi panelákmi. Či už deti z priľahlej škôlky, školáci z neďalekej základnej školy, alebo obyvatelia sídliska, na svoje si príde určite každý.

Miesto, kde vyrástlo veľa Rožňavčanov, a pre mnohých sa pri pohľade naň vynoria rôzne nostalgické zážitky a spomienky na schytané modriny, teraz navštevujú tí najmenší. Detský džavot v piatok poobede avizuje príchod víkendu.

Klasické drevené sánky, boby, či „gumolity“. To všetko na kopci chýbať určite nesmie. My sme sa boli pozrieť ako to momentálne na svahu vyzerá. Rožňavčania si túto lokalitu pochvaľujú. „Deti sa strašne tešia, prídeme z práce, trošku si oddýchneme a hor sa von. Mám to od bytu asi na 25 metrov. Ratolesti sa vyšalia a ja poklebetím s kamarátkou,“ prezrádza Zuzka, ktorá na svah prišla so svojou dcérou.

„Je to super miesto. Nemusím nikam chodiť, je to rovno pod oknom môjho bytu. Niekedy sa tu zastavím na kus aj po škole, no viac času tu prežijem počas víkendu,“ hodnotí školák Marek.

Obrazom: Sánkovačka na sídlisku Juh
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM