Peter Simon Šport

Slovenský raj tretíkrát patril bežcom: Pozrite si FOTO a VÝSLEDKY!

Slovenský raj v sobotu, 26. mája patril bežcom, uskutočnil sa tam totiž 3. ročník cestných bežeckých pretekov pod názvom Beh v raji s medzinárodnou účasťou.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský raj tretíkrát patril bežcom: Pozrite si FOTO a VÝSLEDKY!
30
Galéria
Foto: Lukáš Koska / Zdroj: Dobšinská desiatka

„Podujatie nadväzuje na úspešný vlaňajší 2. ročník, na ktorom sa zúčastnilo spolu 355 pretekárov. Na realizáciu pretekov finančne prispelo Ministerstvo dopravy a výstavby SR za účelom podpory rozvoja pešej turistiky a pohybových aktivít v prostredí tohto národného parku (NP),“ uviedol marketingový manažér Martin Pižem.

V rámci akcie si športovci preverili svoje sily na už tradičnej 10-kilometrovej trati, ale aj na kratšej polovičnej, ktorá bola novinkou tohto ročníka. Obe trate vedú z veľkej časti územím NP Slovenský raj.

„Registrácia pretekárov prebiehala priamo v mieste štartu a cieľa pretekov pri Turistickom informačnom centre Dobšinská Ľadová Jaskyňa od 8. do 10:40 hod. Preteky odštartovali hromadným štartom o 11. hodine,“ upozornil Pižem.

Pozrite si komu sa na tohtoročnom Behu v raji darilo najlepšie. Kompletné výsledky nájdete TU.

Na Beh v raji bolo prihlásených približne 400 domácich i zahraničných pretekárov, ktorí súťažili v 16 vekových kategóriách.

Pre dospelých i detských návštevníkov boli pripravené rôzne sprievodné aktivity a súčasťou podujatia bola aj prezentácia výrobkov tradičných ľudových remeselníkov z regiónu. Hlavným organizátorom pretekov bol Športový klub Dobšiná, partnermi podujatia boli Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš, Mesto Dobšiná a Obec Stratená.

Obrazom: Beh v raji 2018
30
Galéria
Foto: Lukáš Koska / Zdroj: Dobšinská desiatka
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM