Andrea Mesarčíková Rôzne

Slováci majú šancu uspieť v európskej súťaži na podporu linky 112

Verejnosť sa v pondelok 8. novembra dozvie, či Slovenská republika získala víťazstvo v niektorej z kategórií európskeho kola súťaže "112 Awards".

Práve vtedy má Európska asociácia tiesňových liniek (EENA) vyhlásiť výsledky tejto súťaže v Bruseli. „Veľkú šancu na výhru majú aj súťažiaci zo SR,“ informovala TASR Ľudmila Staňová z Komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.
Ako ďalej priblížila „112 Awards“ je prestížna celoeurópska súťaž pre profesionálov aj verejnosť, ktorá má za cieľ popularizovať jednotné európske číslo tiesňového volania 112 v celej Európskej únii a podporovať jeho správne používanie obyvateľmi Európy. „Slovenská republika zorganizovala národné kolo súťaže tento rok po prvý raz, rovnako sa prvýkrát zapojila aj do európskeho kola súťaže,“ uviedla Staňová.
Na európskej úrovni sa súťažilo v ôsmich kategóriách. „V dvoch kategóriách postúpili do záverečného finále aj súťažiaci zo Slovenska, ktorí sú zároveň výhercovia národného kola tejto súťaže,“ priblížila Staňová s tým, že ide o Petra Adamkoviča, víťaza kategórie Výnimočný občiansky záchranársky čin s podporou 112 a Koordinačné stredisko integrovaného záchranného systému v Nitre, víťaza kategórie Výnimočné koordinačné stredisko.
Do finále oceňovania „112 Awards 2010“ sa dostalo celkovo 20 prihlášok z 10 európskych krajín, pričom najviac miest vo finále získala Veľká Británia. O celkových výsledkoch rozhodnú členovia EENA, pričom víťazi budú vyhlásení na ceremoniáli 8. novembra v Bruseli.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM