Peter Simon Správy

Sledovanie filmov pod holým nebom: Program tohtoročného hviezdneho kina v Rožňave

Známa rožňavská hvezdáreň opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov. Okrem sledovania filmov aj pozorovanie hviezd. Čo všetko nás toto leto čaká?

Ilustračný obrázok k článku Sledovanie filmov pod holým nebom: Program tohtoročného hviezdneho kina v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Anežka Kleinová, prvý prázdninový štvrtok, 6. júla 2017 opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov rožňavská hvezdáreň. Rožňavčania budú môcť okrem filmov sledovať aj objekty vo vesmíre.

Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení – rožňavskej hvezdárni – pripravilo na celé leto ponuku zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta.

Vyhľadávané miesto v Rožňave

„Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú večernú prechádzku s priateľmi a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy. Pracovníci GOS okrem odborného výkladu k astronomickým úkazom pripravili stretnutia s hviezdami filmového plátna pod hlavičkou kina Apollo, ktoré na tieto dva mesiace preruší premietanie v Dome tradičnej kultúry Gemera,“ doplnila informácie riaditeľka GOS, Helena Novotná.

Filmy pre každého

Skladbou programu sa snažia osloviť celé spektrum návštevníkov. Premietanie začína po zotmení, od 21:00 hod. „Pre začiatok nadviažeme na fenomén spred dvoch rokov a uvedieme pokračovanie rekordne úspešného milostného príbehu Anastasie a Christiana Päťdesiat odtieňov temnoty (6.7.), ktorý určite poteší najmä ženské publikum,“ informuje Anežka Kleinová.

Vzťahmi, ale v rámci celej rodiny, sa zaoberá aj komédia Prečo práve on? (13.7.) so situačným humorom založeným na generačnom rozdiele výborne obsadených hlavných postáv a bláznivých, excentrických a občas až nekorektných scénach.

Celkom iný druh zábavy zas prinesie psychothriller Rozpoltený (20.7.), ktorý okrem napätia ponúka zaujímavú výpravu, hudbu a vizuálnu stránku pod taktovkou režiséra takých snímkov ako Šiesty zmysel, Vyvolení a Znamenia. Tentokrát sa nás pokúsi presvedčiť, že osoby postihnuté duševnými poruchami sú viac obdarené ako ukrátené a menejcenné, lebo pomocou svojho presvedčenia dokážu využívať väčšinový potenciál svojho mozgu, čo my bežní ľudia nedokážeme.

Júlový program uzavrie ďalšia „dvojka“ Fakjú pán profesor 2 (27.7.), ktorá zaručuje ľahkú letnú zábavu prostredníctvom príbehu bláznivého samozvaného profesora – bývalého zločinca, ktorý sa vďaka scenáru ocitne so svojou triedou v exotickom prostredí Thajska.

„Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína pri zotmení, teda v júli o 21:00 hod. na rožňavskej hvezdárni,“ povedala na záver Kleinová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM