Peter Simon Správy

Slávny návrhár o detailoch kurióznej zákazky: Naša Žofia má na sebe róbu za tisíce!

Slovenský návrhár Boris Hanečka pridal ruku k výstave pod názvom Žofia - Pani Krásnej Hôrky. Pre múmiu ušil róbu za niekoľko tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Slávny návrhár o detailoch kurióznej zákazky: Naša Žofia má na sebe róbu za tisíce!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský módny návrhár už obliekol veľa vplyvných osobností, ako však prezradil na tlačovke k spomínanej výstave, Žofia bola jeho najstaršou. Podľa módneho návrhára bolo určite najťažšie nájsť hodvábnu čipku. Napokon sa mu to však podarilo. Ako spresnil Hanečka, róba stála tritisíc eur

„Žofia je moja najstaršia klientka,“ povedal Hanečka s úsmevom a dodal, že samotnú múmiu aj obliekal. „Určite tam bol aj strach, keďže som sa z múmiou ešte zoči voči nestretol, no potom to všetko opadlo. Žofia pôsobila na mňa pozitívnou energiou,“ povedal návrhár.

Ako dodal, medzi múrmi kaštieľa v Betliari strávil 3 dni a 3 noci. „Na začiatku sme telo pomerali a podľa mier sa následne slávnostné oblečenie pripravovalo. Určite najdrahší bol materiál, pretože Žofia má na sebe to najlepšie z najlepšieho. Hodváb a čipku, podobnú, akú nosila aj anglická kráľovná Viktória. Materiál som objednal zo Švajčiarska,“ uviedol Hanečka a následne spresnil, že jeho pôvodné plány pri zhotovovaní róby boli trošku odlišné, ako to vo výsledku vidieť.„Chcel som ju obliecť do púdrovej farby, ktorá by jej zjemnila pokožku, ale pohrebné šaty musia byť čierne,“ upresnil.

Telo Žofie však okrem róby dostalo aj topánočky, ktoré sú taktiež z dielne návrhára.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM