Rôzne

Slávnostné zastupiteľstvo, rôzne stretnutia či koncert: Rožňava oslávi svoje narodeniny

Začiatok februára je v Rožňave tradične spojený s prvom písomnou zmienkou o meste. Pozrite si program tohtoročných osláv.

Ilustračný obrázok k článku Slávnostné zastupiteľstvo, rôzne stretnutia či koncert: Rožňava oslávi svoje narodeniny
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uvádza rožňavská radnica na svojej webovej stránke, oslavy prvej písomnej zmienky o meste budú mať v tomto roku slávnostný, no i pracovný charakter. Konať sa budú 4. až 6. februára 2020.

Slávnostné zasadnutie

„Prvá písomná zmienka to sú vlastne narodeniny mesta. Uvažovali sme, ako tento sviatok osláviť. Vraciame sa k viac menej k odborným podujatiam, ktoré budú prebiehať v týždni, na ktorý pripadá dátum prvej zmienky o Rožňave,“ uviedol vedúci odboru kultúry, športu a cestovného ruchu Mestského úradu Ivan Nemčok.

Nosnou udalosťou osláv bude slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, v rámci ktorého si ocenení prevezmú najvyššie mestské ocenenia – Cenu mesta, Cenu primátora i titul Čestný občan mesta. „Novinkou oproti predchádzajúcim rokom bude aj odovzdávanie ocenení pre najúspešnejších športovcov a športové kolektívy za rok 2019,“ informovala radnica.

Benefičný koncert

Svoje miesto v programe osláv bude mať aj kultúrne podujatie a to konkrétne benefičný Koncert pre útulok, ktorý bude zároveň spomienkou na tri obetavé ženy, ktoré prišli tragicky o život pri záchrane psov z revúckeho útulku v novembri minulého roka.

„Chceli by sme si pripomenúť a uctiť ich pamiatku aj týmto koncertom. Vstupné vyberať nebudeme, ale návštevníci budú môcť prispieť ľubovoľnou čiastkou. Výťažok bude odovzdaný OZ Život je pes na činnosť útulku,“ uviedol Nemčok.

Účinkovať budú Karmen Pál-Baláž, Robo Šimko i dievčatá zo speváckeho zboru rožňavského gymnázia. „Zamerali sme sa na rožňavských umelcov, lebo máme sa čím pochváliť." poznamenal.

Stretnutia

Súčasťou osláv budú aj odborné podujatia a pracovné stretnutia. Menovite stretnutie vedenia mesta so študentským parlamentom a zástupcami žiakov zo základným škôl v meste, stretnutie zástupcov kultúrnych ustanovizní a organizácií, ktoré v Rožňave pôsobia, stretnutie bývalých primátorov mesta, dôchodcov – zamestnancov mestského úradu, resp. niekdajšieho mestského národného výboru či stretnutie primátorov Hornouhorských banských miest.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Mesta Rožňava.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM