Od Vás

Slávnostná akadémia Domky: Rožňavčania oslavovali sviatok sv. dona Bosca

Prvá februárová nedeľa bola pre rožňavských domkárov iná než tie ostatné. Keďže 31. január je sviatok dona Bosca, zakladateľa rehole saleziánov, učiteľa a vychovávateľa mladých, rozhodli sa pripraviť si pre priaznivcov a podporovateľov Domky slávnostnú akadémiu.

Ilustračný obrázok k článku Slávnostná akadémia Domky: Rožňavčania oslavovali sviatok sv. dona Bosca
Foto: Radka Deckerová

Po náročných prípravách a hodinách nacvičovania scenárov, všetko snaženie mladých vyvrcholilo v nedeľu o 16.00 v budove rožňavskej radnice. Na Donboscovicu sa prišlo pozrieť viac než 200 ľudí z Rožňavy a okolia. „Bolo to síce náročné, no pekné, zábavné… Bolo fajn, že sme sa stretávali ako spoločenstvo a mohli sa spoznať bližšie,“ povedala Maťa Sirkovská, účastníčka predstavenia.

Základnú líniu predstavenia, ktoré bolo poňaté formou televíznych novín – špeciál, ktoré mali 3 časti, a to „Don Bosco a jeho sen – z chudobného farára úspešný biznismen“, „Don Boscov zábavný park“ a „Preventívny systém – mýtus alebo realita?“, dopĺňali reportáže, ktoré divákom priblížili dianie a prítomní boli taktiež svedkami rozhovoru s JánomBoscom, v podaní Jána Dunku,v známej relácii Pod lampou. „Počas celého večera vládla uvoľnená rodinná atmosféra. Tým, že si to pripravovali mladí sami, cítime, že je to také naše,“ povedal Marek.

Na záver predstavenia povedal pár slov salezián Jozef Sarnecký, ktorý všetkých prítomných zároveň pozval k spoločnému občerstveniu.„Don­boscovica je u nás tradícia, ktorou si chceme uctiť pamiatku zakladateľa saleziánskej rodiny a zároveň sa takto stretnúť aj so širšou rodinou,“ povedala Karolína Bodnárová, podpredsedníčka Domky, strediska Rožňava.

Zdroj: Mariana Michalková

Slávnostná akadémia Domky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM