Aktualizované Správy

Slávna rodáčka z východu: Nechce byť v top desiatke ankety Najväčší Slovák

Desiatka najpopulárnejších osobností ankety Najväčší Slovák je známa. A do nej sa dostala aj slávna rodáčka z východu, ktorá však prišla s týmto vyhlásením...

Ilustračný obrázok k článku Slávna rodáčka z východu: Nechce byť v top desiatke ankety Najväčší Slovák
15
Galéria
Zdroj: TASR

Jedna Slovenka, osem Slovákov a jedna dvojica – takto vyzerá desiatka najpopulárnejších osobností celonárodnej ankety Najväčší Slovák. Najviac hlasov v nominačnom hlasovaní tejto ankety získali speváčka Marika Gombitová, politik Alexander Dubček, kňaz a politik Andrej Hlinka, politik Gustáv Husák, zbojník Juraj Jánošík, vierozvestovia a misionári Cyril a Metod, cyklista Peter Sagan, kňaz Anton Srholec, jazykovedec a politik Ľudovít Štúr a politik Milan Rastislav Štefánik.

A práve prvá menovaná, slávna rodáčka z východu Marika Gombitová, učinila vyhlásenie, podľa ktorého nechce byť v top desiatke ankety Najväčší Slovák. „Milí moji fanúšikovia, som dojatá z Vašej podpory v ankete Najväčší Slovák. Sama som očakávala, ktoré osobnosti našej histórie získajú najväčšiu podporu v ankete "najväčších“ Slovákov, a vlastné umiestnenie v prvej desiatke bolo pre mňa veľkým prekvapením. Preto som sa rozhodla prenechať miesto osobnosti, ktorá je možno menej známa, avšak pre Slovensko z historického hľadiska viac výnimočná," uviedla Marika Gombitová prostredníctvom sociálnej siete.

Doplnila, že s pokorou prijíma podporu, ďakuje fanúšikom za hlasy, ktoré jej boli adresované a teší sa na stretnutie s nimi.

Zdroj: YouTube.com

Avizované odstúpenie speváčky Mariky Gombitovej zo súťaže verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska Najväčší Slovák budú jej tvorcovia musieť prekonzultovať s vlastníkom formátu. Uviedla to Silvia Turnerová zo sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

„RTVS zaregistrovala vyjadrenie Mariky Gombitovej o jej úmysle odstúpiť z ankety. Najväčší Slovák je licencovaný program, ktorého vlastníkom a tvorcom je britská televízia BBC. Z tohto dôvodu je potrebné, aby sme takýto výrazný zásah, akým zmena finálovej desiatky jednoznačne je, konzultovali s vlastníkom formátu,“ informovala.

Meno víťaza ankety Najväčší Slovák, teda najväčšej slovenskej osobnosti, sa diváci dozvedia 1. mája počas slávnostného galavečera na Jednotke.

V pripojenej fotogalérii vám prinášame sériu archívnych snímok speváčky Mariky Gombitovej.

Fotogaléria z archívu: V hlavnej úlohe výnimočná speváčka Marika Gombitová
15
Galéria
Zdroj: TASR

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM